Actueel

Blijf op de hoogte van alle actuele nieuwsberichten over CosMedic, lees de inhoudelijke blogs van onze plastisch chirurgen en ook overige relevante informatie over CosMedic (zoals vacatures) vindt u hier.

De lower bodylift; meer dan een chirurgische procedure

Na massaal gewichtsverlies, dat bereikt is door een operatie of zelfstandig afvallen, overheersen trots en de toename van de algehele gezondheid. Cliënten hebben een lange weg afgelegd en in een aantal gevallen ook een operatie doorstaan. Helaas komt dit alles op een gegeven moment tot stilstand.

Lees de volledige blog

Hangende oogleden; wanneer het probleem meer dan alleen huid is

Wie kent het niet, je ogen voelen zwaar en moe aan. Vaak compenseer je dat door je wenkbrauwen op te trekken. In de loop van de dag nemen de klachten meestal toe en hoor je vaker dat je er moe uitziet. Vaak is de oorzaak tweeledig: overschot van de huid bij de bovenoogleden of laagstand van de wenkbrauwen. Maar wat nu als de wenkbrauwen niet te laag staan en er geen huid teveel is van de oogleden? Waarschijnlijk heb je dan last van een levator ptosis.

Lees de volledige blog

Veiligheid van borstprothesen

Borstprotheses worden al jaren gebruikt: ongeveer 3% van de Nederlandse vrouwen heeft borstimplantaten. Het overgrote deel van deze vrouwen heeft geen klachten. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat er een mogelijk verband is tussen bepaalde typen...

Lees het volledige nieuwsbericht

Een kinimplantaat in combinatie met een neuscorrectie

De neus en de kin hebben een nauwe relatie en zijn allebei van groot belang voor de esthetiek van het aangezicht. Deze twee ingrepen kunnen daarom ook tegelijkertijd worden uitgevoerd, met als doel het creëren van een gezicht dat beter in balans is.

Lees de volledige blog

De voordelen van een endoscopische wenkbrauwlift

De endoscopische wenkbrauwlift/voorhoofdslift is een hele dankbare operatie: de patiënten zien er frisser en vitaler uit, kijken niet meer bozig, en ervaren minder moeheid en druk op hun ogen.

Lees de volledige blog