Mild huidoverschot na de zwangerschap; een mini buikwandcorrectie

Ondanks dat u waarschijnlijk vaak foto’s heeft gezien van vrouwen die een aantal dagen tot weken na hun zwangerschap weer hun oude buik terug hadden, het ‘perfecte Instagramplaatje’ is niet de standaard. Voor velen blijft een zekere mate van huidoverschot bestaan, maanden of zelfs jaren na de bevalling. Dit kan te wijten zijn aan verlies van elasticiteit van de huid, wat resulteert in een slappe buik die niet reageert op dieet of lichaamsbeweging. Heeft u ook last van een mild huidoverschot? Dan kan een mini-buikwandcorrectie een passende oplossing zijn. 

Wat houdt een mini-buikwandcorrectie in?  

Het woord mini zegt het al. Een mini-buikwandcorrectie is een minder uitgebreide procedure dan een volledige buikwandcorrectie. In plaats van het losmaken en herpositioneren van de navel, richt deze ingreep zich uitsluitend op het verwijderen van overtollige huid onder de navel. Het litteken van een mini-buikwandcorrectie bevindt zich ook alleen op de onderbuik, en is iets breder dan het litteken na een keizersnede. De ingreep is gewoon in dagbehandeling, wat bijdraagt aan een sneller herstel na de operatie. Het voordeel is dat u weer sneller de oude bent, maar dan met een strakke platte buik! 

Kom ik hiervoor in aanmerking?  

Een mini-buikwandcorrectie kan een geschikte optie zijn als u last heeft van een mild huidoverschot onder uw navel, zonder losse huid rond uw maag of een slappe buikspierwand. Het is ook belangrijk dat u geen overgewicht heeft. Daarnaast is het belangrijk dat u geen plannen heeft om in de toekomst zwanger te worden. Indien u echter ook een slappe huid rond uw maag of een verslapte buikspierwand heeft, dan kan een volledige buikwandcorrectie beter passend zijn. 

Indien u overweegt een mini-buikwandcorrectie te ondergaan, kunt u een consult inplannen met één van onze ervaren plastisch chirurgen. Tijdens dit consult kunt u uw specifieke wensen en verwachtingen bespreken, evenals eventuele vragen of zorgen die u heeft met betrekking tot de behandeling.