Kwaliteit

Kwaliteit staat hoog in het vaandel bij CosMedic. Onze plastisch chirurgen volgen actief nascholingen en regelmatig vinden er controles plaats door collega plastisch chirurgen vanuit het land (zogenaamde visitaties). Zij zijn allen lid van de NVPC (Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie).

Het CosMedic team bespreekt eventuele complicaties met elkaar waardoor er continue sprake is van kennisoverdracht. In sommige situaties acht de behandelend plastisch chirurg het nodig u nogmaals te zien en wordt u uitgenodigd voor een afspraak met een tweede plastisch chirurg van het CosMedic team.

De behandelingen vanuit de privé-kliniek CosMedic vinden plaats met in achtneming van de kwaliteitsregels van de drie ziekenhuizen (Catharina Ziekenhuis, Maxima Medisch Centrum en St Anna Ziekenhuis). De Kwaliteitswet Zorginstellingen verplicht ziekenhuizen om systematisch en structureel aandacht te hebben voor kwaliteit. Het medisch personeel van de ziekenhuizen wordt bijvoorbeeld periodiek nageschoold op het gebied van hygiënisch en steriel werken. Naleving van deze kwaliteitsregels wordt regelmatig gecontroleerd tijdens inspectiebezoeken.