Borstvergroting, wanneer ronde en wanneer druppelvormige implantaten? 

Heeft u al lange tijd de wens voor een voller decolleté? Of misschien het terugkrijgen van uw boezem zoals u dat had voor u kinderen kreeg? Of zijn uw borsten niet meer in balans met de rest van uw lichaam? Dan heeft u vast al eens nagedacht over een borstvergroting. 

Heeft ze, of heeft ze niet? 

Bij het bekijken van dames op televisie, het zien van bikini foto's op Instagram of bij het gebruik van andere sociale media, verschijnen vaak mooie decolletés in beeld. Soms overduidelijk geholpen door een plastisch chirurg, maar vaak blijft het de vraag: “heeft ze dat zo mooi van zichzelf, of is ze toch geopereerd?”. De meeste vrouwen die met de wens tot een borstvergroting langs komen, willen dat hun borsten meer in balans zijn met de rest van het lichaam. Afhankelijk van uw wensen en uw lichaam kunt u samen met uw plastisch chirurg bepalen hoe uw ideale borst eruit zou kunnen zien. Het heeft allemaal te maken met de grootte van de eigen borst (met de kwaliteit en stevigheid van het weefsel), de vorm van de borstkast, de grootte van de gekozen prothese en de vorm van de prothese. 

Rond maakt altijd nep, toch? 

Grofweg zijn de type protheses in twee groepen in te delen, namelijk rond en druppelvormig (ook wel anatomisch genoemd). Ondanks dat veel mensen denken dat rond altijd een onnatuurlijk resultaat geeft, hoeft dat niet het geval te zijn. Beide kunnen een mooi en natuurlijk resultaat geven, afhankelijk van uw lijf. Zijn uw borsten wat meer gaan hangen, dan kunt u dat in veel gevallen beter corrigeren met druppelvormige protheses. Wilt u iets meer vulling in uw decolleté, dan is een ronde prothese vaak beter geschikt. In het geval dat het risico op draaien van de prothese aanwezig is, bijvoorbeeld bij het wisselen voor een kleinere prothese of als de borst ook gelift wordt, dan wordt ook vaak voor een ronde prothese gekozen. 

Iedere borst is uniek  

Zoals u leest is er geen standaard vorm of grootte van prothese die op iedere vrouw dezelfde borst geeft. Iedere vrouw is uniek, en geen borst is hetzelfde (zelfs niet bij dezelfde vrouw). Wat vindt u mooi en wat zou u graag willen? Dat is een keuze die bij niemand anders ligt dan bij jezelf.

Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze plastisch chirurgen, dan kijken we samen naar wat bij u past!