Kiest u voor een facelift?

Heeft u last van een verslapte huid in het gezicht? Een facelift herstelt de contouren van het gezicht, waardoor u er jonger uitziet.  

Veroudering in het gezicht  

De mate van veroudering in het gezicht wordt door vele factoren beïnvloed. Genetische aanleg, leeftijd en huidkwaliteit spelen een rol, maar ook factoren van buitenaf zoals roken, UV-straling en medicijngebruik zijn van invloed op het verouderingsproces van het gezicht. Daarnaast draagt het dunner worden van delen van de schedel bij aan hoe uw zicht naarmate u ouder wordt, verandert. U kunt veroudering vertragen door uw huid goed te beschermen tegen UV-straling, niet te roken, gezond te leven en medicijngebruik waar mogelijk te minimaliseren. 

Wat is een facelift?   

Een andere manier om verjonging in het gezicht te bereiken, is een facelift. Een facelift verwijdert overtollige huid, spant de onderliggende gezichtsspieren aan en vult delen van het gezicht op waar botverlies het meest zichtbaar is. Dit kan met of zonder lichaamseigen vet (lipofilling), wat ook de kwaliteit van de huid verbetert dankzij de stamcellen in het vet. 

De behandeling

Via een snede langs de haargrens, voor het oor langs en doorlopend in de haarlijn in de nek, wordt de huid losgemaakt van de onderliggende spierlaag. Zo ontstaat voldoende ruimte om de spieren aan te spannen en de huid in een nieuwe positie te plaatsen. Daarna wordt het overtollige vel verwijderd en de huid zo onzichtbaar mogelijk gehecht. Eén van de technieken die wij hanteren met betrekking tot een facelift is de MACS-lift. Deze techniek is minder ingrijpend, heeft een korter litteken en kent minder complicaties dan de klassieke facelift. Vooral de wangen, kaak en hals worden hiermee mooi verbeterd. 

Wat is het resultaat?   

Het resultaat van een facelift is vooral zichtbaar in een strakkere kaaklijn, omdat de 'hamsterwangen' verdwijnen. De rimpels in het gezicht worden minder, maar verdwijnen niet volledig, evenals de plooi van de wang naar de lip. Als de facelift gecombineerd wordt met lipofilling, neemt het volume toe op de behandelde plekken en verbetert de huidkwaliteit. Lipofilling kan toegepast worden op verschillende plaatsen in het gezicht zoals de plooi tussen de wang en lip, de lippen, de overgang van de ogen naar de wangen, de jukbeenderen, de holle delen bij de slapen en rondom de ogen en wenkbrauwen. 

Wilt u meer weten over de behandeling of persoonlijk advies van een van onze plastisch chirurgen? Aangezien ieder gezicht anders is, nodigen wij u graag uit voor een consult. Tijdens dit consult kunnen we samen kijken of deze behandeling iets voor u is!