Bovenooglidcorrectie

Algemene informatie

Verdoving: Lokale verdoving
Opname: Poliklinisch
Herstelperiode: 2 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 40 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van een behandeling: Vanaf €1.325,-

Waarom een bovenooglidcorrectie?

Een overschot aan huid van de bovenoogleden kunnen zorgen voor klachten zoals vermoeide of zware ogen, hoofdpijn of branderige ogen. Soms kan het zelfs zo zijn dat u tegen het huidoverschot aankijkt. Hierdoor wordt dan het zien belemmerd. U kunt zich ook storen aan het teveel aan huid, zonder dat u bovengenoemde klachten heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u er vermoeid en minder vitaal uitziet.

Wie komt in aanmerking voor een bovenooglidcorrectie?

In principe kan iedereen in aanmerking komen voor een bovenooglidcorrectie.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een bovenooglidcorrectie alleen is vaak voldoende. Soms is het echter wenselijk om deze ingreep te combineren.

De stand van de wenkbrauwen kan invloed hebben op het huidoverschot van de bovenoogleden. Daarom kan het soms noodzakelijk zijn de ingreep te combineren met een wenkbrauwlift of voorhoofdslift.

Soms heeft u evenals bij het bovenooglid last van huidoverschot of wallen bij de onderoogleden. Een onderooglidcorrectie kan dit corrigeren. 

Een facelift kan worden gecombineerd met een bovenooglidcorrectie als u ook het onderhuidse bind- en spierweefsel van het gelaat wilt verstevigen en de overtollige huid aldaar wilt verwijderen. 

Wat gebeurt er bij de operatie?

Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg op uw bovenoogleden precies het huidoverschot af dat verwijderd zal gaan worden. Deze tekening geeft aan hoe de operatie gaat verlopen. De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving. Er wordt een reepje huid en mogelijk ook spier van de bovenoogleden weggehaald. Indien noodzakelijk wordt ook het teveel aan vetweefsel bij de binnenooghoek verwijderd. Vervolgens wordt de huid weer gehecht. Hierna krijgt u kleine pleistertjes op de wond.

Nazorg

Na de operatie kunnen de oogleden blauw verkleurd en opgezwollen zijn.

Cliënten kunnen na de operatie vrijwel altijd gewoon zien. Echter, soms is het zicht tijdelijk een beetje wazig door meer traanvocht. Er wordt geen verband aangebracht. Over het algemeen is de ingreep weinig belastend. De resultaten zijn meestal uitstekend met een hoge tevredenheid van de cliënt.

Het litteken komt precies in de omslagplooi van het bovenooglid te zitten en is daardoor haast onzichtbaar. Alleen opzij is in het begin een rood littekentje zichtbaar. Dit vervaagt in de loop van de tijd. Meestal is er na enige tijd van de littekens weinig meer te zien.

Na circa 1 week worden de hechtingen verwijderd. Twee weken na de operatie zijn de meeste mensen weer goed toonbaar.  Er is dan meestal wel nog wat zwelling in het bovenooglid. Het gevoel bij de wimpers kan minder zijn, maar dit herstelt meestal na ongeveer een half jaar.

Soms krijg u oogzalf of oogdruppels mee voor in het oog. U krijgt dan van ons een recept mee.
Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in uw medische dossier.

Risico's

Een correctie van de bovenoogleden heeft dezelfde algemene risico’s als een andere operatie, zoals een nabloeding, wondinfectie, stoornissen in de wondgenezing en overmatige  littekenvorming. De kans hierop is zeer klein.

Ook kent een bovenooglidcorrectie specifieke complicaties:

  • Soms komt na de ingreep een meer dan normale lekkage van bloed voor. Dit is meestal niet ernstig (er ontstaat een forse blauwe plek). Het duurt dan wel langer voordat de verkleuring rond de oogleden weggetrokken is en het uiterlijk hersteld is.
  • Tijdelijke of blijvende geringe gevoelsstoornissen van het geopereerde gebied.
  • Direct na de operatie kan het zijn dat het oog net niet geheel gesloten kan worden. Dit herstelt vanzelf. Soms zijn oogdruppels noodzakelijk om uitdrogen van het oog te voorkomen. Wij geven u in dit geval een recept hiervoor mee.

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.