Facelift

Algemene informatie

Verdoving: Sedatie met lokale verdoving
Opname: Dagbehandeling
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 90 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van een behandeling: Vanaf €6.500,-

Waarom een facelift?

Door veroudering, invloed van zwaartekracht, zonbelasting en roken zakt de huid van het gelaat en de hals uit en ontstaan rimpels. Om dit te verbeteren zijn er verschillende mogelijkheden: Dermabrasie, laserbehandeling of een facelift  met eventueel een halslift zijn hiervoor enkele mogelijkheden.

Een facelift is een operatie waarbij plooien en rimpels van de huid van het gezicht, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen, worden strakgetrokken. Eén van de technieken die wij hanteren met betrekking tot een facelift is de MACS-lift. Deze techniek is minder ingrijpend, heeft een korter litteken en kent minder complicaties dan de klassieke facelift. Vooral de wangen, kaak en halsregio worden hierbij verbeterd. Deze operatie vindt meestal plaats onder een roesje (sedatie) met lokale verdoving. De plastisch chirurg bepaalt samen met u wat voor u de beste methode voor verjonging van het gelaat is.

Wie komt in aanmerking voor een facelift?

U komt in aanmerking voor een facelift als u op zoek bent naar een jonger en gezonder uiterlijk waarbij u een huidoverschot heeft rondom de wangen. Daarbij is het raadzaam om tenminste 6 weken gestopt te zijn met roken, omdat roken de doorbloeding van de huid vermindert en daardoor de kans op wondgenezingsproblemen vergroot. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Structuur en elasticiteit van uw huid spelen een grote rol bij het uitvoeren van een facelift. Maar wellicht is een facelift alleen niet voldoende voor het resultaat wat u voor ogen heeft. Een aanvullende boven- en/of onderooglid correctie,  eventueel met nog een halslift behoren tot de mogelijkheden. Vooraf bespreken we uw wensen. Daarna worden uitgebreid de mogelijkheden maar zeker ook de onmogelijkheden met u besproken. Onze ervaren plastisch chirurgen nemen alle tijd voor u en voeren de behandeling met de grootste zorg uit. Wij helpen u graag.

Wat gebeurt er bij de operatie?

Een facelift of MACS-lift vindt meestal plaats onder sedatie (roesje). Ook een narcose is mogelijk. Vooraf bekijkt de plastisch chirurg samen met u welke behandeling bij u past.

De plastisch chirurg start met het maken van een kleine incisie voor het oor. De grootte van het sneetje hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Denk hierbij aan de bouw, type en de conditie van uw huid. Meestal is het liften naar boven voldoende. Om dit te bereiken wordt tijdens de operatie de huid losgemaakt van het onderhuidse bind- en spierweefsel. Deze bindweefsel- en spierlaag wordt daarna aangetrokken en vastgezet met speciale hechtingen. Ten slotte wordt de overtollige huid weggehaald. Daarna wordt de huid met zo min mogelijk spanning gehecht, waardoor het toekomstig litteken zo smal mogelijk blijft.

Nazorg

Na de operatie kunt u dezelfde dag naar huis. Er is aan het einde van de operatie bij u een speciaal facelift verband aangelegd. Mogelijk laat de plastisch chirurg een draintje in de wond achter dat de volgende dag weer verwijderd wordt. De dag na de behandeling vindt een poliklinische controle plaats en wordt het verband verwisseld. Daarna draagt u een elastische afneembaar verband gedurende één of twee weken. Na drie tot vier weken bent u in het algemeen weer goed toonbaar. Een facelift is een vrijwel pijnloze behandeling. Vaak is het ongemak van de zwelling of het verband het vervelendst. Mocht u toch wat last hebben van napijn, dan mag u de pijnstillers innemen die we u voorschrijven. 

Het gelaat kan tijdelijk flink gezwollen zijn, alhoewel het veel minder is dan bij de gebruikelijke facelift. Er kunnen plaatselijk in beperkte mate voelbare of zichtbare bloeduitstortingen aanwezig zijn. Met name als een en ander gecombineerd is met liposuctie of een ooglidcorrectie kunnen de blauwe plekken wat meer uitgesproken zijn. Voor het oor kan de huid plaatselijk doof aanvoelen. Het openen van de mond geeft vaak een strak gevoel, en plaatselijk kan de huid er nog wat onregelmatig uitzien. Deze onregelmatigheid verdwijnt vanzelf in de loop der tijd.

Risico's

Bij elke operatie zijn er algemene risico’s. Deze omvatten de risico’s van de narcose, trombose, een nabloeding, het optreden van infecties en verstoorde wondgenezing. Bij gezonde mensen zijn deze risico’s extreem klein.
Daarnaast zijn er ook nog complicaties die specifiek horen bij een facelift. Zo bestaat er een kans op het beschadigen van de aangezichtszenuw. Zelfs als dit gebeurt, herstelt zich dit vaak zonder restverschijnselen. Ook bestaat er een kans op ontsierende littekens waardoor blijvende camouflage noodzakelijk is. Bij voorbijgaande stuggere plekken of langer bestaande vochtophoping kan een behandeling door een huidtherapeute of schoonheidsspecialiste noodzakelijk zijn. Hier zijn extra kosten aan verbonden. Als u voor en na de operatie niet tenminste 6 weken gestopt bent met roken is er een reële kans op wondgenezingsproblemen.

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.