Voorhoofdslift endoscopisch

Algemene informatie

Verdoving: Sedatie of narcose
Opname: Dagbehandeling
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 1 uur
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van een behandeling: Vanaf € 4.750,- 

Waarom een voorhoofdslift?

Met de toename van de leeftijd en het normale verouderingsproces is het mogelijk dat uw wenkbrauwen verzakken. Dit resulteert vaak in een gezichtsuitdrukking met rimpelvorming waardoor u er vermoeid, minder vitaal, oud of boos uitziet. Een voorhoofdslift biedt dan een uitkomst. Het doel van een voorhoofdslift is om de wenkbrauwen weer op normale hoogte te brengen, zodat u geen last meer heeft van gezichtsveldbeperkingen. U ziet er daardoor vitaler uit, maar behoudt uw normale uitdrukking in het gezicht. Het effect van een voorhoofdslift blijft meestal jaren. 

Voorhoofdslift, wenkbrauwlift of ooglidcorrectie?

Uit ervaring weten we dat veel mensen in eerste instantie denken dat ze een bovenooglidcorrectie nodig hebben, doordat ze tegen de oogleden aankijken. Echter soms is juist een endoscopische voorhoofdslift of een wenkbrauwlift nodig. Samen met u stemt de plastisch chirurg af welke ingreep het best passende resultaat voor u biedt.

Wat gebeurt er bij de operatie?

Voordat de behandeling begint maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Al uw vragen worden vooraf beantwoord tijdens een persoonlijk consult met de plastisch chirurg. Een voorhoofdslift vindt plaats onder sedatie (een roesje). De plastisch chirurg gebruikt een speciale verdoving waardoor u geen pijn ondervindt. Aan een endoscopische voorhoofdslift houdt u tegenwoordig erg kleine en nauwelijks zichtbare littekens over. Het is dus geen enkel probleem om een voorhoofdslift bij kalende mensen uit te voeren. Tijdens deze voorhoofdslift:

  • Wordt uw huid plaatselijk opgespoten met een speciale vloeistof die het bloedverlies beperkt.
  • Maakt de plastisch chirurg aan beide zijden van het voorhoofd drie kleine sneetjes in de haargrens. Via deze sneetjes brengen we een kleine camera en instrumenten in.
  • Wordt het botvlies onder de spieren van het voorhoofd losgemaakt. De verschillende gevoelszenuwen worden gespaard.
  • Trekt de plastsich chirurg het botvlies aan. Hierdoor gaan de wenkbrauwen omhoog.
  • Wanneer de wenkbrauwen op de goede hoogte staan wordt het botvlies tijdelijk in deze stand vastgezet. Hiervoor worden oplosbare hechtingen gebruikt. Het botvlies groeit daarna weer snel aan het bot.
  • Het overschot aan huid wordt verdeeld naar achteren over de behaarde hoofdhuid. Uiteindelijk verdwijnt dit vanzelf zodat er geen huid hoeft te worden verwijderd.

Nazorg

Een voorhoofdslift is vrijwel pijnloos. Enkele uren na de voorhoofdslift mag u alweer naar huis. Na de behandeling krijgt u een strakke band om uw hoofd. Die mag de volgende dag worden verwijderd. Wij raden u af om de eerste drie weken geen zware inspanning te verrichten. De meeste mensen gaan na 10 dagen weer aan het werk en zijn na twee weken weer goed toonbaar.

 

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.