Borstlifting excl. prothesen

Vanaf € 3.550,-

Onze plastisch chirurgen

Wat voor soort behandeling is het?

Borstlifting is een operatieve ingreep waarbij overtollige huid van de borst verwijderd wordt (in combinatie met verplaatsen van de tepel). Zonder inbreng van prothesen.

Wat houdt borstlifting in?

Het huidoverschot van de borst, rond de tepel, wordt verwijderd.

Duur ingreep borstlifting

Een borstlift behandeling duurt circa negentig minuten

Nabehandeling borstlifting

Drie weken dag en nacht sportbeha dragen, zes weken geen inspanning.

Waarom een borstlifting?

Wanneer de borsten na een zwangerschap of door sterke vermagering kleiner worden, kan het voorkomen dat de huid niet elastisch genoeg is om zich aan te passen aan het verminderde volume. De borsten zitten dan ‘te ruim in het vel’ en gaan hangen. Ook de leeftijd heeft invloed op het model van de borsten, na het dertigste levensjaar begint de huid immers te verslappen. Dit is een natuurlijk proces. Door operatief het huidoverschot weg te nemen en tegelijkertijd de borstklier weer in model te brengen, ontstaat weer een stevigere borst. Desgewenst kan deze ingreep worden gecombineerd met een borstvergroting, waarbij inwendige protheses in de borsten worden geplaatst. Meer informatie hierover vindt u in de brochure ‘Borstvergroting’. 

Verwachtingen en mogelijkheden borstlifting

Bij een borstlifting verandert de cupmaat niet (behalve wanneer tevens protheses worden ingebracht), omdat alleen huid wordt weggehaald. Een bestaand verschil in grootte tussen de linker- en rechterborst kan eventueel meteen worden gecorrigeerd: van de grootste borst wordt dan, behalve huid, ook een stukje borstweefsel weggehaald. Bij een borstlifting wordt geen correctie verricht van het overtollig weefsel dat bij sommige vrouwen van de oksel doorloopt naar de rug. 

Wat gebeurt er bij de operatie? 

Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg op uw borsten het operatiepatroon af. De borstlifting gebeurt onder algehele narcose en duurt ruim anderhalf uur. Bij de borstlifting wordt de tepel naar boven verplaatst en wordt een deel van de huid onder de borst weggenomen. Het borstweefsel zelf (de klierschijf) wordt opnieuw in model gebracht en tevens omhoog verplaatst.

Als de borst ook vergroot wordt, brengt de plastisch chirurg een prothese aan onder de borstklier of onder de borstspier. Wanneer de borst juist verkleind moet worden, wordt een (klein) deel van de borstklier weggenomen. Overtollig wondvocht wordt aan beide kanten afgevoerd via een slangetje (drain) dat uitkomt in een plastic flesje. 

MEER INFORMATIE? VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN

Meer informatie over de kosten of verdere vragen, vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op voor verdere informatie of een diepgaander advies!