Een kinimplantaat in combinatie met een neuscorrectie

De neus en de kin hebben een nauwe relatie en zijn allebei van groot belang voor de esthetiek van het aangezicht. Deze twee ingrepen kunnen daarom ook tegelijkertijd worden uitgevoerd, met als doel het creëren van een gezicht dat beter in balans is. De neus wordt veranderd naar een verbeterde vorm, grootte en projectie, terwijl de kin wordt vergroot door het inbrengen van een siliconen prothese.

Wanneer kies je voor deze 2 ingrepen?

Een veel voorkomende reden voor een neuscorrectie is een neus die relatief te groot is voor het gezicht. Vaak is er een bobbel of zogenaamde ‘hump’ op de neusrug aanwezig, waardoor het gezicht niet in balans is. De neus zal dan operatief worden verkleind. Bij ongeveer 15% van deze neuscorrecties is de kin ook te klein en het gezicht dus nog minder in balans. De oplossing hiervoor is de kin ook wat te vergroten. Hierdoor komt het gezicht beter in balans, krijg je een meer harmonieuze uitstraling en is de kans heel groot dat je een stuk zelfverzekerder wordt! Een duidelijke kaaklijn is namelijk essentieel voor een gebalanceerd en aantrekkelijk gezicht, voor zowel vrouwen als mannen.

De behandeling

De kinvergroting wordt direct na de neuscorrectie uitgevoerd, wanneer je onder narcose bent. We gebruiken een specifiek voor de kin ontworpen implantaat. Deze wordt ingebracht via een klein sneetje onder je kin of aan de binnenkant via de mond. Het implantaat wordt heel nauwkeurig tegen - en om het kinbot geplaatst. Kinimplantaten variëren in grootte en contour; voor de operatie wordt gekozen welke prothese het beste is voor jou om de juiste mate van vergroting en het meest natuurlijk ogende resultaat te bereiken.

Nazorg

Ongemak is de eerste paar dagen meestal minimaal en met paracetamol en koude kompressen goed te behandelen. Na vijf tot zeven dagen kom je bij ons terug voor controle en het verwijderen van hechtpleisters en hechtingen. Er bestaat meestal enige zwelling en bloeduitstorting rond de kin. Deze bloeduitstorting verdwijnt na enkele dagen, de zwelling neemt gedurende vier weken geleidelijk af. Het is belangrijk om de eerste twee weken na de operatie rustig aan te doen. Kinimplantaten voelen vrijwel hetzelfde aan als het natuurlijke kinbot. Het is daarom meestal niet te voelen dat er überhaupt een implantaat ingebracht is.

Uiteraard kan het ook zijn dat je je niet aan je neus maar alleen aan je kin stoort; aan de grootte of vorm ervan. Je kunt dan natuurlijk ook kiezen voor alleen een kincorrectie.