Mondmaskers binnen onze klinieken per 14 oktober

Uw en onze veiligheid staan in onze zorgverlening altijd centraal. Sinds de uitbraak van het coronavirus hebben wij strikt de richtlijnen van o.a. het RIVM opgevolgd. Het resultaat hiervan is dat wij de kwalitatieve zorg, die u van ons gewend bent, kunnen blijven aanbieden.

Mondmasker voor u

Vanaf 14 oktober is het dragen van een mondmasker verplicht voor alle cliënten, medewerkers en artsen. Beschikt u zelf niet over een mondmasker dan bieden wij u dit bij de ingang van onze klinieken aan.

Wanneer mag u niet naar onze kliniek komen?

Heeft u klachten zoals vermeld in de richtlijnen van het RIVM komt u dan NIET naar onze kliniek. Wij verzoeken u om minimaal 1 dag voor uw afspraak contact met ons op te nemen zodat we tot een passend alternatief kunnen komen.

Begeleiding meenemen naar uw afspraak

Behalve het dragen van een mondmasker willen wij nogmaals benadrukken dat wij u bij voorkeur graag zonder begeleiding ontvangen. Indien begeleiding nodig is in verband met uw mobiliteit, of om een andere zwaarwegende reden, dan is maximaal 1 begeleider toegestaan. Onze collega zal u deze vraag ook stellen bij het maken van de afspraak. Indien u het prettig vindt, kunt u tijdens uw afspraak iemand laten meeluisteren via uw telefoon. 

Met deze extra maatregelen willen wij een actieve bijdrage leveren aan het bestrijden van het coronavirus.
Dit kunnen wij alleen samen met u. Hiervoor alvast hartelijk dank.

 

Richtlijnen voor bezoek en aanvullende Corona maatregelen

Hier leest u uitgebreid de richtlijnen die gelden voor uw afspraak en bezoek. Ook kunt u hier terugvinden welke aanvullende Corona maatregelen CosMedic heeft getroffen.

Veiligheid van borstprotheses

Borstprotheses worden al jaren gebruikt: ongeveer 3% van de Nederlandse vrouwen heeft borstimplantaten. Het overgrote deel van deze vrouwen heeft geen klachten. Recent onderzoek heeft echter aangetoond dat er een mogelijk verband is tussen bepaalde typen borstimplantaten en een zeldzame vorm van lymfklierkanker, ALCL. Hoewel het risico zeer klein is, heeft minister Bruins van VWS onlangs alle plastisch chirurgen verzocht om geen borstprotheses van dit type meer te plaatsen. Uiteraard geven ook de plastisch chirurgen van Cosmedic gehoor aan het verzoek van de minister.

Om welke borstprotheses gaat het?

Het gaat om macrogetextureerde en polyurethaan implantaten van bepaalde merken. Heeft u borstimplantaten en weet u niet of ze tot deze groep behoren? Uw arts kan u hierover informeren. Op www.implantaatcheck.nl kunt u ook zelf controleren of uw implantaat geregistreerd staat. Vallen uw implantaten onder de groep macrogetextureerde en polyurethaan implantaten, dan is er geen reden tot paniek. Het risico op bijwerkingen is ook bij deze implantaten zeer klein; de kans dat u ALCL krijgt is vastgesteld op 1 op 35.000 vrouwen voor het 50e jaar, en 1 op 7000 als vrouwen de leeftijd van 75 jaar bereikt hebben. Zo’n 90% van de vrouwen die deze ziekte krijgt, geneest. 

Hoe gaan we nu verder?

De artsen van Cosmedic zullen bovenstaande protheses voorlopig niet meer plaatsen. Gelukkig zijn er voor de meeste patiënten genoeg alternatieven, die al lange tijd bestaan. Zo plaatsen wij ook implantaten van het merk Mentor, die voldoen aan de meest strenge eisen en die CE officieel goedgekeurd zijn en veilig worden geacht. Maakt u zich zorgen over de veiligheid van uw protheses? Of heeft u klachten, zoals een in korte tijd groter wordende borst of een nieuwe (groeiende) knobbel? Neem dan contact op met uw huisarts voor een verwijzing. Uiteraard kunt ook altijd bellen met Cosmedic.