Upper Bodylift

Algemene informatie

Verdoving: Algehele narcose
Opname: 2-3 dagen
Herstelperiode: 4-6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 3 - 5 uur
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van een behandeling: Vanaf €14.250,-

Waarom een upper bodylift? 

Een lift van het bovenlichaam kan een teveel aan huid aanpakken vanwege fors gewichtsverlies. Deze procedure kan het bovenlichaam effectief versterken, vormen en modelleren om de gewenste esthetiek te bereiken. Een lift van het bovenlichaam kan problemen met de armen, borst en oksel aanpakken. Hoewel de lift van het bovenlichaam meestal wordt uitgevoerd bij patiënten die zijn afgevallen, wordt het in toenemende mate gedaan bij verder gezonde patiënten boven de 50 die zijn blootgesteld aan de zon, huid onder de armen hebben en slappe borsten hebben ontwikkeld. Cosmedic is uitgerust met de modernste technologie om alle procedures uit te voeren en onderzoekt voortdurend nieuwe en innovatieve chirurgische technieken en behandelingen om voorop te blijven lopen in de plastische chirurgie.

Wie komt in aanmerking voor een upper bodylift?

Een upper bodylift is geen methode om af te vallen en niet iedereen komt in aanmerking voor een upper bodylift. Bent u te zwaar, dan is het verstandig om voor de operatie eerst af te vallen. Het risico op complicaties zal dan kleiner zijn en het operatie resultaat aanzienlijk beter. 
Er zijn daarnaast een paar beperkingen:

 • Roken geeft slechte resultaten. Daarom moet het roken minimaal 6 weken voor tot minimaal 3 maanden na de ingreep worden gestopt. (Uiteraard is het het beste om helemaal niet meer te roken.)
 • Bloedverdunnende en bepaalde medicatie  moeten in overleg met uw plastisch chirurg worden gestopt rondom de operatie.

Wat gebeurt er bij de operatie?

Bij een upper bodylift maken we onderscheid tussen de procedure bij mannen en vrouwen. Bij mannen speelt vaak een overtollige of te slappe huid van de armen met een huidoverschot van de borst. Hierbij zijn veelal de tepels van de mannen verplaatst en is de huid hier te slap en gaan hangen. Tijdens de ingreep wordt het teveel aan huid van de armen verwijderd en middels liposuctie wordt de vorm van arm weer verbeterd. Tevens wordt de huid hierdoor strakker. Daarnaast wordt de overtollige huid van de borst verwijderd waarbij de tepel op de juiste hoogte wordt teruggeplaatst. Ook hier wordt door liposuctie het teveel aan onderhuids vet verwijderd om een strakker bovenlichaam te krijgen.

Bij vrouwen speelt vaak een overtollige of te slappe huid van de armen met hangende, vaak lege borsten. Door het gewichtsverlies hangen de tepels te laag en zijn de borsten leeg geraakt qua volume. Tijdens de ingreep wordt het teveel aan huid van de armen verwijderd en middels liposuctie wordt de vorm van arm weer verbeterd. Tevens wordt de huid hierdoor strakker. Daarnaast worden de borsten gelift. Mocht er nog te weinig volume zijn na het liften, dan kan gekozen worden voor 3 methoden: 1) vetverplaatsing 2) lipofilling 3) prothese

 1. Bij verplaatsing wordt het teveel aan volume vanuit de oksel gebruikt. Dit onderhuidse vet wordt opgeschoven waardoor meer vulling van de borst ontstaat.
 2. Bij lipofilling wordt vet middels liposuctie verwijderd (van bijvoorbeeld de armen of buik/benen) en wordt dit gecentrifugeerd. Hierdoor blijven de stamcellen en jonge vetcellen welke in de borst kunnen worden gespoten waardoor meer volume ontstaat.
 3. Voor een siliconen borstprothesen kan gekozen worden wanneer alleen vet verplaatsen of injecteren niet voldoende is. 

De plastisch chirurg zal met u de mogelijkheden bespreken en kijkt samen met u welke methode bij u de voorkeur heeft. 

Nazorg

De dag na de operatie mag u in principe naar huis. Er wordt een controle afspraak ingepland bij uw plastisch chirurg. U kunt gedurende de eerste twee of drie dagen pijn in de bovenrug en de zijkant van de borst ervaren. Er worden drukverbanden rond de borst en rug geplaatst. In de meeste gevallen kunt u na vier tot vijf dagen weer de deur uit voor boodschappen, maar krachtige lichamelijke activiteit is beperkt tot minimaal vier weken na de operatie. 

Een upper bodylift geeft meestal een strakker en aantrekkelijker uiterlijk van het bovenlichaam en helpt bij het uiterlijk van kleding. Het permanente litteken kan dik en rood blijven, maar heeft de neiging na verloop van tijd te vervagen en bereikt zijn uiteindelijke uiterlijk na 12 tot 18 maanden.

Goed om te weten: Indien u vragen heeft of in het geval van het optreden van bijzonderheden tijdens het herstelproces, is onze kliniek 24 uur per dag 7 dagen per week beschikbaar voor contact. 

Risico's

Een lower body lift heeft dezelfde algemene risico’s als een andere operatie, zoals:

 • Risico’s van de narcose
 • Trombose
 • Nabloeding
 • Optreden van infecties
 • Wondgenezingsstoornissen
 • Tijdelijke of blijvende gevoelsstoornissen van het geopereerde gebied
 • Lelijke littekengenezing. Deze minder fraaie littekengenezing kan optreden bij iedere operatie, is cliëntafhankelijk en komt gelukkig maar zelden voor.

 

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.