Liposuctie

Algemene informatie

Verdoving: Locale verdoving met eventueel sedatie
Opname: Dagbehandeling
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Vanaf 45 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van een behandeling: Prijs afhankelijk van het te behadelen gebied.

Waarom een liposuctie?

Liposuctie is het weg zuigen (suctie) van abnormale vetophoping. Deze kan bestaan op plaatsen als de buik, heupen, billen, bovenbenen, knieën en onderbenen en wordt veroorzaakt door een verhoogd aantal vetcellen op deze plaatsen. Indien de elasticiteit van uw huid voldoende is, kan door liposuctie een goede verbetering van de contour worden verkregen.

Wie komt in aanmerking voor een liposuctie?

Mensen met lokale ophopingen van vetweefsel en een goede huidkwaliteit komen in aanmerking voor een liposuctie. Daarnaast is het belangrijk dat u goed op gewicht bent en niet rookt.

Wat zijn de mogelijkheden? 

De contour kan verbeteren na een liposuctie waarbij de huid over de nieuw gevormde onderlaag komt te liggen. Belangrijk om te weten is dat liposuctie geen afval methode is. 

Als de huid onvoldoende elastisch is of als een groot huidoverschot bestaat, kan de abnormale vetafzetting worden verwijderd door middel van een dermolipectomie (dermis=huid en lipectomie=wegsnijden van vet), waarbij zowel huid als vetoverschot wordt weggesneden.

Wat gebeurt er bij de operatie? 

Via een kleine snede wordt een buisje in het vet gebracht. Het weefsel wordt met het inbrengen van liposuctie vloeistof voorbereid. Nadat de vloeistof is ingewerkt kan het vetweefsel met een buis worden weggezogen. 

Nazorg

Na de operatie draagt u zes weken een elastische broek, rookt u niet en beweegt u binnen de pijngrens.
Enkele uren na de operatie mag u weer naar huis. U mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die u naar huis kan brengen. De eerste dagen kunt u last hebben van wat pijn en zwelling. Daarvoor krijgt u een recept voor pijnmedicatie van ons mee.
De dag na de operatie mag u weer douchen met zeep. In bad gaan mag pas na 4 weken.
Twee weken na de operatie komt u langs voor de wondcontrole. De meeste mensen zijn na zes weken weer helemaal hersteld. De definitieve vorm van het gebied wordt pas na ongeveer 1 jaar bereikt.
Het is belangrijk dat u op de plaats waar de vetcellen verwijderd zijn gedurende 6 weken strakke kleding draagt, om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. 
Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in uw medische dossier.

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Daarnaast kunnen de behandelde gebieden asymmetrisch worden en soms is er een blijvende gevoelloosheid van (een deel van) het behandelde gebied. 

De  littekentjes kunnen de eerste weken na de ingreep tijdelijk rood, dik en hard worden. Een verstoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breder litteken veroorzaken.

Onregelmatigheden in de contour van het behandelde gebied kunnen blijven bestaan.

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.