Borstverkleining

Algemene informatie

Verdoving: Narcose
Opname: Dagbehandeling | Soms 1 nacht overnachten
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 90 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van een behandeling: Vanaf €5.550

Waarom een borstverkleining?

Vrouwen met een grote cup krijgen vaak functionele klachten zoals rug-, nek- of hoofdpijn. Het kan ook zijn dat er in de zomer smetplekken onder de borsten ontstaan. Daarnaast worden veel vrouwen onzeker van een te grote cup en dit uit zich in een onzekere houding.
Een borstverkleinende operatie biedt in dit geval een uitkomst. Cliënten die een borstverkleining hebben ondergaan zijn over het algemeen altijd positief. Klachten zijn verdwenen, bovenkleding scheelt vaak twee maten en de lichaamsverhoudingen zijn beter. Jaarlijks worden in Nederland duizenden borstverkleinende operaties uitgevoerd. Schuw dus niet om ons vragen te stellen. Wij helpen u graag!

Wie komt in aanmerking voor een borstverkleining?

U komt in aanmerking voor een borstverkleining wanneer u volgroeid bent. Vrouwen die borstvoeding willen geven, raden wij aan deze operatie uit te laten voeren na de zwangerschap(pen). De meeste borstverkleinende operaties boven cup DD volume worden vergoed. De verzekeraar is vaak wel erg streng als het gaat om uw BMI (de verhouding tussen lengte en gewicht). Uw BMI moet onder de 30 zijn.

Wie komt in aanmerking voor een borstverkleining?

U komt in aanmerking voor een borstverkleining wanneer u volgroeid bent. Vrouwen die borstvoeding willen geven, raden wij aan deze operatie uit te laten voeren na de zwangerschap(pen). De meeste borstverkleinende operaties boven cup dd volume worden vergoed. De verzekeraar is vaak wel erg streng als het gaat om uw bmi (de verhouding tussen lengte en gewicht). Uw bmi moet in het algemeen onder de 30 zijn.
Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een borstverkleining gaat u eerst naar uw huisarts. Daar vraagt u om een doorverwijzing. De plastisch chirurg vraagt vervolgens goedkeuring bij de verzekeraar aan. Na enkele weken krijgt u bericht van uw verzekeraar of de operatie vergoed wordt.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden qua borstverkleining verschillen per persoon. Bespreek met de plastisch chirurg wat mogelijk is voor u. Wanneer er bijvoorbeeld een asymmetrie is in de borsten krijgt u na de operatie niet altijd een symmetrie. Uiteraard proberen we wel het volume gelijk te krijgen. Belangrijk is dus om vooraf te bespreken wat de cupmaat gaat worden. De plastisch chirurg overlegt met u wat voor u het fraaiste resultaat oplevert. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wat gebeurt er bij de operatie?

De plastisch chirurg tekent allereerst op uw borsten het operatiepatroon af. De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de operatie worden de borsten verkleind door huid en klierweefsel aan de onderkant weg te halen. Om de borst een natuurlijke vorm te geven legt de plastisch chirurg een figuurnaad van de tepelhof recht naar beneden.

Nazorg

Wij adviseren om na de behandeling drie weken dag en nacht een sportbeha te dragen en zes weken geen zware inspanningen te verrichten.

Risico's

Het is belangrijk om te weten dat het gevoel in de tepel na de operatie volledig wegvalt. Dit komt doordat de tepel losgemaakt wordt van het klierweefsel. Het geven van borstvoeding is hierdoor ook niet meer mogelijk.

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.