Borstlift

Algemene informatie

Verdoving: Narcose
Opname: Dagbehandeling
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 90 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van de behandeling: Excl. prothesen vanaf €3.550 en incl. prothesen vanaf €5.150 (ronde prothesen)

Waarom een borstlift?

Wanneer de borsten na een zwangerschap, door sterke vermagering kleiner worden, kan het voorkomen dat de huid niet elastisch genoeg is om zich aan te passen aan het verminderde volume. De borsten zitten dan ‘te ruim in het vel’ en gaan hangen. Ook de leeftijd heeft invloed op het model van de borsten, na het dertigste levensjaar begint de huid immers te verslappen. Dit is een natuurlijk proces. Door het huidoverschot operatief weg te nemen en tegelijkertijd de borstklier weer in model te brengen, ontstaat weer een steviger borst. Desgewenst kan deze ingreep worden gecombineerd met een borstvergroting, waarbij inwendige protheses in de borsten worden geplaatst.

Wie komt in aanmerking voor een borstlift?

Allereerst moet u volgroeid zijn. Als de borsten erg verslapt zijn en u bent tevreden over het volume, kan een borstlift een goede oplossing zijn. Indien u het volume te klein vindt, kan een borstvergroting met -lift een optie voor u zijn. De plastisch chirurg overlegt met u welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. Daarnaast is het voor uw eigen gezondheid en het beperken van de risico’s belangrijk dat u ten minste 6 weken voor en 4 weken na de ingreep niet rookt en dat de verhouding van uw lichaamslengte en -gewicht (BMI) niet boven de 30 is.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij een borstlifting verandert de cupmaat niet (behalve wanneer tevens protheses worden ingebracht), omdat alleen huid wordt weggehaald. Een bestaand verschil in grootte tussen de linker- en rechterborst kan eventueel meteen worden gecorrigeerd: van de grootste borst wordt dan, behalve huid, ook een stukje borstweefsel weggehaald. Bij een borstlifting wordt geen correctie verricht van het overtollig weefsel dat bij sommige vrouwen van de oksel doorloopt naar de rug.

Wat gebeurt er bij de operatie?

Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg op uw borsten het operatie patroon af. De borstlifting gebeurt onder algehele narcose en duurt ruim anderhalf uur. Bij de borstlifting wordt de tepel naar boven verplaatst en wordt een deel van de huid onder de borst weggenomen. Het borstweefsel zelf (de klierschijf) wordt opnieuw in model gebracht en tevens omhoog verplaatst.

Nazorg

Enkele uren na de operatie mag u weer naar huis. U mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die u naar huis kan brengen. De eerste dagen kunt u last hebben van wat pijn en zwelling. Daarvoor krijgt u een recept voor pijnmedicatie van ons mee.

De dag na de operatie mag u weer douchen met zeep, ook met drains. In bad gaan mag pas na 6 weken.
Mocht u drains hebben, dan worden deze afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de eerste week verwijderd op de polikliniek plastische chirurgie.

De eerste weken draagt u een speciale sportbeha. De eerste week moet u echt rust houden. Daarna kunt u rustig uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar zorg er wel voor dat er geen spanning op de borsten komt te staan. Twee weken na de operatie komt u langs voor de wondcontrole en om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. De meeste vrouwen zijn na zes weken weer helemaal hersteld.

De littekens kunnen nog een poos vrij vurig van kleur zijn, maar na verloop van tijd worden het dunne witte lijntjes die nauwelijks nog zichtbaar zijn. Ook het gevoel in de tepels is de eerste maanden vaak anders. Geleidelijk komt het normale gevoel terug, maar dit kan even duren.

Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in uw medische dossier.

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose. Daarnaast kunnen de borsten asymmetrisch worden en soms is er een blijvende gevoelloosheid van (een deel van) de borst. Ook kan het zijn dat u na een eventuele zwangerschap geen borstvoeding meer kan geven. Het litteken kan de eerste weken na de ingreep tijdelijk rood, dik en hard worden. Een verstoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken. 

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.

Borstvergroting

Algemene informatie

Verdoving: Narcose
Opname: Dagbehandeling
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 60 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van de behandeling: Vanaf €3.450 (ronde prothesen)

Waarom een borstvergroting?

Bij vele vrouwen leeft de wens naar grotere of steviger borsten. Bij sommige vrouwen kunnen de borsten al sinds de puberteit klein of onderontwikkeld zijn. Bij andere vrouwen neemt het volume van de borsten af na een zwangerschap of zijn de borsten slapper en kleiner geworden na een vermageringsdieet. Elk jaar worden in Nederland duizenden borstvergrotende operaties uitgevoerd. Als u denkt dat de grootte van uw borsten niet meer in verhouding is met de rest van uw lichaam of de stevigheid is niet meer wat het was, zal uw plastisch chirurg u kunnen vertellen wat u kunt verwachten van een borstvergrotende operatie. Soms kan een klein verschil voor u toch net het verschil zijn.

Wie komt in aanmerking voor een borstvergroting?

Niet iedere vrouw zal in aanmerking komen voor een borstvergroting. U moet allereerst volgroeid zijn. Indien de borsten erg verslapt zijn kan een borstlift, mogelijk in combinatie met een prothese, een betere oplossing bieden. De plastisch chirurg overlegt met u welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. Daarnaast is het voor uw eigen gezondheid en het beperken van de risico’s belangrijk dat u ten minste 6 weken voor en 4 weken na de ingreep niet rookt en dat de verhouding van uw lichaamslengte en -gewicht (BMI) niet boven de 30 is. 

Wat zijn de mogelijkheden?

Een borstvergrotende operatie kan met gebruik van een prothese. Hierdoor worden uw borsten weer voller en steviger. Een prothese kan op verschillende manieren worden ingebracht: via de plooi onder de borst, via de oksel of via de tepel. De prothese kan direct onder de borstklier geplaatst worden geplaatst of dieper, onder de grote borstspier. Afhankelijk van uw wensen en situatie kan een druppelvormige of ronde prothese gebruikt worden. Een borstvergrotende operatie kan ook met eigen vetweefsel. Samen met uw plastisch chirurg wordt besproken en beoordeeld wat in uw geval de beste methode is voor een borstvergroting. 

De prothesen

De prothesen die gebruikt worden voor een borstvergroting bestaan uit een siliconenrubber omhulsel, waarvan het oppervlak ruw is. De inhoud van de prothese kan bestaan uit een siliconengelei of zout water. Elke vulling heeft zijn specifieke voor- en nadelen. De prothesen die gevuld zijn met siliconen worden al tientallen jaren gebruikt. Wetenschappelijk onderzoek heeft nog nooit aangetoond dat siliconen een schadelijk effect hebben op de gezondheid. De prothesen, die bij een borstvergroting ingebracht worden, zijn van hoge kwaliteit en in verschillende vormen beschikbaar.

Wat gebeurt er bij de operatie?

Vlak vóór de borstvergroting tekent de plastisch chirurg op uw borsten het operatie plan af. De operatie vindt plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg maakt een snede op de vooraf afgesproken plaats. Via deze snede wordt de borstprothese ingebracht onder de borstklier of onder de borstspier. Overtollig wondvocht wordt zo nodig via een slangetje (drain) afgevoerd naar een plastic flesje. Vlak voor de operatie wordt een antibioticum gegeven ter voorkoming van infecties. Aan het eind van de operatie worden uw borsten verbonden met een steunend plakverband. 

Nazorg

Enkele uren na de operatie mag u weer naar huis. U mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die u naar huis kan brengen. De eerste dagen kunt u last hebben van wat pijn en zwelling. Daarvoor krijgt u een recept voor pijnmedicatie van ons mee. De dag na de operatie mag u weer douchen met zeep, ook met drains. In bad gaan mag pas na 6 weken. Mocht u drains hebben, dan worden deze afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de eerste week verwijderd op de polikliniek plastische chirurgie. De eerste weken draagt u een speciale sportbeha en soms een elastische band over de bovenkant van de borst. De eerste week moet u echt rust houden. Daarna kunt u rustig uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar zorg er wel voor dat er geen spanning op de borsten komt te staan. Twee weken na de operatie komt u langs voor de wondcontrole en om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. De meeste vrouwen zijn na zes weken weer helemaal hersteld. De littekens kunnen nog een poos vrij vurig (wat rood) van kleur zijn, maar na verloop van tijd worden het dunne witte lijntjes die nauwelijks nog zichtbaar zijn. Ook het gevoel in de tepels is de eerste maanden vaak anders. Geleidelijk komt het normale gevoel terug, maar dit kan even duren. Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in uw medische dossier.

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose. Tijdens de eerste weken na de ingreep ontstaat er een kapsel rond de prothesen, dit is een natuurlijk proces. Daarom mag u tijdens die periode niet sporten en geen zwaar werk doen. Heel soms ontstaat er een kapselschrompeling of kapselcontractuur: het kapsel trekt dan te veel samen. In dat geval kunnen we het kapsel weghalen en eventueel de prothesen vervangen. Gelukkig is het risico op kapselcontractuur veel kleiner geworden mede dankzij de nieuwe protheses en andere maatregelen die tijdens de operatie worden genomen. Specifieke risico's van een borstprothese zijn het plooien of het scheuren van de buitenste laag van de prothesen. Een kapotte prothese moet altijd vervangen worden. Met de huidige cohesieve (vaste) siliconenvulling loopt de inhoud echter niet meer naar buiten. Daarnaast kunnen de borsten asymmetrisch worden en soms is er een blijvende gevoelloosheid van (een deel van) de borst. Het litteken kan de eerste weken na de ingreep tijdelijk rood, dik en hard worden. Een verstoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken. 

 

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.

Borstvergroting door middel van lipofilling

Algemene informatie

Verdoving: Sedatie | Algehele narcose
Opname: Dagbehandeling
Herstelperiode: 2 weken
Duur v.d. behandeling: Vanaf 60 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken

Waarom lipofilling van de borst? 

Lipofilling is een operatie waarbij de borsten worden opgevuld met lichaamseigen vet. Het vet wordt eerst op een andere plaats verwijderd middels liposculptuur (een vorm van liposuctie). Dit vet wordt vervolgens speciaal geprepareerd, onder andere in een centrifuge, en met speciale naalden weer ingebracht in de borst. De vetcellen moeten hierna ingroeien in het borstweefsel. Dit lukt bij ongeveer 60-70% van de vetcellen. De borst wordt hierdoor een halve tot maximaal 1 cupmaat groter. Een voordeel van deze operatie in vergelijking met een borstvergroting met protheses, is dat de wonden kleiner zijn en er geen kapselschrompeling voor kan komen. Ook vinden sommige vrouwen het een voordeel dat er in dezelfde operatie liposculptuur van een bepaald gebied plaats vindt. Dit gebied wordt namelijk slanker. Een nadeel is dat niet met zekerheid kan worden gezegd hoeveel vetweefsel er in gaat groeien. 

Wie komt in aanmerking voor lipofilling?

Lipofilling van de borsten is een goed alternatief als u liever geen implantaten heeft, of als u implantaten wil laten vervangen door uw eigen vetweefsel en u momenteel een A of B cup heeft. Als u erg slank bent, zal worden gekeken of dit toch tot de mogelijkheid behoort. Met lipofilling is een vergroting van een halve tot maximaal één cupmaat mogelijk. Daarnaast is een ongelijkheid of verslapping van de borsten te corrigeren. Het is erg belangrijk dat u niet rookt, omdat anders de verplaatste vetcellen niet kunnen overleven. 

Wat zijn de mogelijkheden?

In principe is de lipofilling een goede methode voor het vergroten van (verslapte) borsten die momenteel een A of B cup zijn. Met deze liposculptuur methode is de kans op overleving van het ingebrachte vet maximaal, maar het kan voorkomen dat (een deel van) het ingebrachte vet toch wordt geabsorbeerd, zodat een tweede correctie eventueel nodig is. Er kan geen garantie worden gegeven of het effect blijvend is, aangezien het lichaam continu aan een verouderingsproces onderhevig is.

De dag van de operatie 

Op de dag van de operatie komt u naar de kliniek. Vergeet niet uw vooraf gekochte sport BH mee te nemen en eventueel uw eigen medicatie. Het is belangrijk dat iemand u haalt en brengt en dat u de eerste 24 uur niet alleen bent. Ook dient u voor de operatie niet gegeten en gedronken te hebben. 

Wat gebeurt er bij de operatie?

Eerst wordt via een klein steekgaatje een verdovende vloeistof ingebracht op de plaatsen waar de vetcellen worden verwijderd, terwijl ook de borsten worden verdoofd. Nadat de verdoving is ingewerkt worden de vetcellen verwijderd, bewerkt en met een speciale naald ingebracht in de borsten.

Vervolgens wordt via het kleine sneetje, meestal bij de navel, vet uit de buikhuid verwijderd. Dit wordt na speciale voorbereiding (onder andere met een centrifuge) via kleine steekgaatjes met een speciale naald ingebracht in de borsten.

De littekentjes zijn klein en vallen in het algemeen na enige tijd maar weinig op. De plaats waar het vet wordt weggehaald, wordt slanker. Het koelen van de plaats waar de liposculpture is uitgevoerd, vermindert de kans op zwelling. De plek waar het vet wordt ingespoten dient niet gekoeld te worden. 

Nazorg

De eerste dagen na de operatie zijn de borsten nog gezwollen en voelen gespannen aan. Dit kan gevoelig zijn. Hiervoor krijgt u een recept voor pijnstilling mee. Het resultaat is direct na de operatie nog niet zichtbaar. De zwelling neemt langzaam af en de borsten zullen minder gespannen aanvoelen. De borsten worden hierdoor ook weer kleiner. Na 6 weken tot 3 maanden is het resultaat goed zichtbaar. Op de plaats waar de liposculture (de buik) is uitgevoerd, draagt u gedurende 6 weken strakke kleding. Echter, ter plaatse van de borsten is het van belang dat u zo min mogelijk druk plaatst op de borsten, omdat hier de vetcellen goed doorbloed moeten zijn om in te groeien. 

Twee weken na de operatie komt u langs voor de wondcontrole en om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. Daarnaast krijgt u nog een eindcontrole na ongeveer 3 tot 6 maanden. Als er eerder iets is, komt u uiteraard eerder op controle, zodat we u zo goed mogelijk kunnen helpen. 

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Borsten zijn nooit gelijk. Ook na de operatie kan het zijn dat uw borsten ongelijk blijven. Het is namelijk van te voren niet te voorspellen hoeveel vetcellen overleven. 

Op de plekken waar vet is weggehaald kunnen onregelmatigheden voelbaar of zichtbaar zijn.

Veelgestelde vragen

Wat mag ik na de operatie?

De eerste drie week dient u zo veel mogelijk rust houden. De vetcellen moeten immers overleven en opnieuw ingroeien. Na drie weken kunt u rustig uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar zorg er wel voor dat er geen spanning op de borsten komt te staan. U kunt in principe alles doen wat geen pijn doet, mits u de onderstaande leefregels in acht neemt. Als u geen lichamelijk inspannend werk heeft, kunt u uw werk na ongeveer 2 weken weer hervatten. 

Belangrijkste leefregels na een lipofilling van de borsten:

  • Draag strakke kleding op de plekken waar het vet weg is gehaald gedurende 6 weken.
  • Houd de borsten warm en zorg dat er geen druk op komt.
  • Na 24 uur mag u weer douchen, maar niet in bad. Dat mag weer na 3 weken indien de wonden goed genezen zijn.
  • De eerste 6 weken mag u niet zwaar tillen of intensief sporten.
  • Autorijden mag na 2 weken weer mits u zelf inschat dat dit weer goed en verantwoord gaat.

Kan ik na de operatie nog borstvoeding geven?

Ja, een lipofilling van de borsten heeft in principe geen invloed op de borstvoeding. 

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.

Borstvergroting met lift

Algemene informatie

Verdoving: Narcose
Opname: Dagopname
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 120 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van de behandeling: Vanaf €5.150 (ronde prothesen)

Waarom een borstvergroting met -lift?

De borsten kunnen na een zwangerschap of door sterke vermagering kleiner worden. Het kan voorkomen dat de huid niet elastisch genoeg is om zich aan te passen aan het verminderde volume. Doordat de borsten ‘te ruim in het vel’ zitten, gaan ze hangen. Hiernaast heeft ook de leeftijd invloed op het model van de borsten, na het dertigste levensjaar begint de huid immers te verslappen. Dit is een natuurlijk proces. Een steviger borst kan gerealiseerd worden door operatief het huidoverschot weg te nemen en tegelijkertijd de borstklier weer in model te brengen en te vergroten met een prothese. Hierbij wordt ook de tepel weer op de juiste anatomische plaats gezet. 

Wie komt in aanmerking voor een borstvergroting met -lift?

Allereerst moet u volgroeid zijn. Indien u het volume te klein vindt en u vindt dat de borst te veel hangt, kan een borstvergroting met -lift een goede optie voor u zijn. De plastisch chirurg overlegt met u welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. Daarnaast is het voor uw eigen gezondheid en het beperken van de risico’s belangrijk dat u ten minste 6 weken voor en 4 weken na de ingreep niet rookt en dat de verhouding van uw lichaamslengte en -gewicht (BMI) niet boven de 30 is.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij een borstvergroting met -lift wordt de borst volledig geremodelleerd: de tepel wordt weer op de juist anatomische positie geplaatst, het teveel aan huid wordt verwijderd en het volume wordt vergroot. Een bestaand verschil in grootte tussen de linker- en rechterborst kan eventueel meteen worden gecorrigeerd: van de grootste borst wordt dan, behalve huid, ook een stukje borstweefsel weggehaald. 

De dag van de operatie

Op de dag van de operatie komt u naar de kliniek. Vergeet niet uw vooraf gekochte sport BH mee te nemen en eventueel uw eigen medicatie. Het is belangrijk dat iemand u haalt en brengt en dat u de eerst 24 uur niet alleen bent. Ook dient u voor de operatie niet gegeten en gedronken te hebben. 

Wat gebeurt er bij de operatie?

Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg op uw borsten het operatie patroon af. De borstvergroting met -lift gebeurt onder algehele narcose en duurt ruim anderhalf tot twee uur. Bij de borstvergroting met -lift wordt de tepel naar boven verplaatst en wordt een deel van de huid onder de borst weggenomen. Het borstweefsel zelf (de klierschijf) wordt opnieuw in model gebracht en tevens omhoog verplaatst. Daarnaast brengt de plastisch chirurg een prothese aan onder de borstklier of onder de borstspier. Overtollig wondvocht wordt aan beide kanten afgevoerd via een slangetje (drain) dat uitkomt in een plastic fles.

Nazorg

Enkele uren na de operatie mag u weer naar huis. U mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die u naar huis kan brengen. De eerste dagen kunt u last hebben van wat pijn en zwelling. Daarvoor krijgt u een recept voor pijnmedicatie van ons mee.

De dag na de operatie mag u weer douchen met zeep, ook met drains. In bad gaan mag pas na 6 weken.
Mocht u drains hebben, dan worden deze afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de eerste week verwijderd op de polikliniek plastische chirurgie.

De eerste weken draagt u een speciale sportbeha en soms een elastische band over de bovenkant van de borst. De eerste week moet u echt rust houden. Daarna kunt u rustig uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar zorg er wel voor dat er geen spanning op de borsten komt te staan. Twee weken na de operatie komt u langs voor de wondcontrole en om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. De meeste vrouwen zijn na zes weken weer helemaal hersteld.

De littekens kunnen nog een poos vrij vurig van kleur zijn, maar na verloop van tijd worden het dunne witte lijntjes die nauwelijks nog zichtbaar zijn. Ook het gevoel in de tepels is de eerste maanden vaak anders of afwezig.

Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in uw medische dossier.

Risico's 

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose.

Tijdens de eerste weken na de ingreep ontstaat er een kapsel rond de prothesen, dit is een natuurlijk proces. Daarom mag u tijdens die periode niet sporten en geen zwaar werk doen. Heel soms ontstaat er een kapselschrompeling of kapselcontractuur: het kapsel trekt dan te veel samen. In dat geval kunnen we het kapsel weghalen en eventueel de prothesen vervangen. Gelukkig is het risico op kapselcontractuur veel kleiner geworden mede dankzij de nieuwe protheses en andere maatregelen die tijdens de operatie worden genomen.

Specifieke risico's van een borstprothese zijn het plooien of het scheuren van de buitenste laag van de prothesen. Een kapotte prothese moet altijd vervangen worden. Met de huidige cohesieve (vaste) siliconenvulling loopt de inhoud echter niet meer naar buiten. Daarnaast kunnen de borsten asymmetrisch worden en soms is er een blijvende gevoelloosheid van (een deel van) de borst.

Door de borstlift kan het gevoel in de tepel verminderd of afwezig zijn. Mocht er nog een zwangerschap komen, zou borstvoeding moeizamer kunnen gaan of helemaal niet lukken. 

Het litteken kan de eerste weken na de ingreep tijdelijk rood, dik en hard worden. Een verstoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken. 

Lees ook de chirurgische bijsluiter “siliconen borstimplantaten” van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie.

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.

Borstverkleining

Algemene informatie

Verdoving: Narcose
Opname: Dagbehandeling | Soms 1 nacht overnachten
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 90 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van een behandeling: Vanaf €3.550

Waarom een borstverkleining?

Vrouwen met een grote cup krijgen vaak functionele klachten zoals rug-, nek- of hoofdpijn. Het kan ook zijn dat er in de zomer smetplekken onder de borsten ontstaan. Daarnaast worden veel vrouwen onzeker van een te grote cup en dit uit zich in een onzekere houding.
Een borstverkleinende operatie biedt in dit geval een uitkomst. Cliënten die een borstverkleining hebben ondergaan zijn over het algemeen altijd positief. Klachten zijn verdwenen, bovenkleding scheelt vaak twee maten en de lichaamsverhoudingen zijn beter. Jaarlijks worden in Nederland duizenden borstverkleinende operaties uitgevoerd. Schuw dus niet om ons vragen te stellen. Wij helpen u graag!

Wie komt in aanmerking voor een borstverkleining?

U komt in aanmerking voor een borstverkleining wanneer u volgroeid bent. Vrouwen die borstvoeding willen geven, raden wij aan deze operatie uit te laten voeren na de zwangerschap(pen). De meeste borstverkleinende operaties boven cup DD volume worden vergoed. De verzekeraar is vaak wel erg streng als het gaat om uw BMI (de verhouding tussen lengte en gewicht). Uw BMI moet onder de 30 zijn.

Wie komt in aanmerking voor een borstverkleining?

U komt in aanmerking voor een borstverkleining wanneer u volgroeid bent. Vrouwen die borstvoeding willen geven, raden wij aan deze operatie uit te laten voeren na de zwangerschap(pen). De meeste borstverkleinende operaties boven cup dd volume worden vergoed. De verzekeraar is vaak wel erg streng als het gaat om uw bmi (de verhouding tussen lengte en gewicht). Uw bmi moet in het algemeen onder de 30 zijn.
Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een borstverkleining gaat u eerst naar uw huisarts. Daar vraagt u om een doorverwijzing. De plastisch chirurg vraagt vervolgens goedkeuring bij de verzekeraar aan. Na enkele weken krijgt u bericht van uw verzekeraar of de operatie vergoed wordt.

Wat zijn de mogelijkheden?

De mogelijkheden qua borstverkleining verschillen per persoon. Bespreek met de plastisch chirurg wat mogelijk is voor u. Wanneer er bijvoorbeeld een asymmetrie is in de borsten krijgt u na de operatie niet altijd een symmetrie. Uiteraard proberen we wel het volume gelijk te krijgen. Belangrijk is dus om vooraf te bespreken wat de cupmaat gaat worden. De plastisch chirurg overlegt met u wat voor u het fraaiste resultaat oplevert. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

Wat gebeurt er bij de operatie?

De plastisch chirurg tekent allereerst op uw borsten het operatiepatroon af. De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de operatie worden de borsten verkleind door huid en klierweefsel aan de onderkant weg te halen. Om de borst een natuurlijke vorm te geven legt de plastisch chirurg een figuurnaad van de tepelhof recht naar beneden.

Nazorg

Wij adviseren om na de behandeling drie weken dag en nacht een sportbeha te dragen en zes weken geen zware inspanningen te verrichten.

Risico's

Het is belangrijk om te weten dat het gevoel in de tepel na de operatie volledig wegvalt. Dit komt doordat de tepel losgemaakt wordt van het klierweefsel. Het geven van borstvoeding is hierdoor ook niet meer mogelijk.

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.