Onderooglidcorrectie (wallen)

Vanaf € 1.450,-

Onze plastisch chirurgen

Wat voor soort behandeling is onderooglidcorrectie?

Onderooglidcorrectie is een operatieve ingreep waarbij de wallen rondom de ogen verkleind worden.

Wat houdt de ingreep onderooglidcorrectie in?

Tijdens een ooglidcorrectie wordt via een snede onder de wimpers wordt het vet (de wal) weggehaald.

Duur ingreep onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie duurt gemiddeld negentig minuten voor beide ogen

Nabehandeling onderooglidcorrectie

Na een onderooglidcorrectie adviseren wij twee dagen koelen met koude compressen, vervolgens twee weken niet bukken

Voor

Na

Waarom een onderooglidcorrectie?

Veel mensen hebben last van wallen onder hun ogen. Meestal wordt dit veroorzaakt door het slapper worden van de huid en de spieren rondom het oog, of door veten/of vochtophoping onder het oog. Dit kan de plastisch chirurg corrigeren met een onderooglidcorrectie. Correctie van de onderoogleden is een ingreep die wat uitgebreider is dan correctie van de bovenoogleden.

Ook de bovenoogleden kunnen gecorrigeerd worden. Als u dit wenst, kan een onderooglidcorrectie in combinatie met een bovenooglidcorrectie worden uitgevoerd. Meestal wordt de combinatie van deze ingrepen onder algehele narcose uitgevoerd. Als uw voorkeur uitgaat naar plaatselijke verdoving, dan is dit mogelijk. Uw plastisch chirurg kan dit verder uitleggen. 

Vóór de operatie aan onderoogleden

De onderooglidcorrectei kan plaatsvinden onder algehele narcose (anesthesie) of plaatselijke verdoving. De onderooglidcorrectie vindt meestal onder plaatselijke verdoving plaats. De plastisch chirurg bespreekt met u van tevoren welke vorm van verdoving voor u het meest geschikt is of door u gewenst wordt.

Bij een plaatselijke verdoving mag u vlak na de operatie naar huis. Als de onderooglidcorrectie onder algehele narcose plaatsvindt, blijft u een dag in het ziekenhuis. In dit geval wordt uw algemene gezondheid, voordat u wordt opgenomen, onderzocht op de polikliniek Pre-Operatieve Screening (POS). De secretaresse informeert u hierover. 

Wat gebeurt er bij de operatie?

De huidsnede wordt gemaakt vlak onder de wimpers van het onderooglid. Deze loopt door tot ongeveer anderhalve centimeter buiten de buitenste ooghoek, afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot. Tevens wordt het teveel aan vetweefsel verplaatst of weggenomen. De huid wordt hierbij meestal naar de zijkant toe strak getrokken. Daarna wordt de overtollige huid verwijderd. De onderooglidcorrectie duurt ongeveer een uur.

Soms kan een goed resultaat worden bereikt door alleen het teveel aan vet te verwijderen. Dit kan worden verricht zonder uitwendig zichtbaar litteken, maar is slechts in zeer beperkte situaties mogelijk. 

 

MEER INFORMATIE? VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN

Meer informatie over de kosten of verdere vragen, vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op voor verdere informatie of een diepgaander advies!