Bovenooglidcorrectie

Vanaf € 975,-

Onze plastisch chirurgen

Wat voor soort behandeling is het?

Het is een operatieve ingreep waarbij overtollig huid van het bovenooglid verwijderd wordt.

Wat houdt een bovenooglidcorrectie in?

Een reepje huid van het bovenooglid wordt weggesneden.

Duur bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie duurt circa dertig minuten.

Nabehandeling bovenooglid correctie

Na een bovenooglidcorrectie adviseren wij twee dagen te koelen met koude compressen.

Voor

Na

Waarom een bovenooglidcorrectie?

Doordat u een overschot aan huid heeft van uw bovenoogleden, kunt u klachten krijgen van vermoeide of zware ogen, hoofdpijn of branderige ogen. Soms is er een dusdanig huidoverschot dat uw blikveld beperkt wordt. Ook kan het zijn dat het teveel aan huid u gewoon stoort, zonder dat u bovengenoemde klachten heeft. Ook de stand van de wenkbrauwen beïnvloedt het huidoverschot van de bovenoogleden. Soms is het daarom noodzakelijk een ooglidcorrectie te combineren met de wenkbrauwlift of de voorhoofdslift. Zie hiervoor de brochure ‘Wenkbrauwlift’.

Vóór de operatie aan bovenoogleden

De operatie gebeurt onder plaatselijke verdoving en vindt plaats op de poliklinische operatiekamer (POK). Aandachtspunten vóór de operatie 

  • Als u bloedverdunnende middelen gebruikt, dient u hiermee (in overleg met uw arts) minstens één week voor de operatie te stoppen. Neem hiervoor op tijd contact op. 
  • Roken is niet toegestaan vanaf 2 weken voor tot 2 weken na de operatie. Nicotine vergroot de kans op problemen bij de wondgenezing.
  • U mag de dag van de operatie de oogleden niet insmeren of opmaken.
  • U kunt na de operatie niet zelf autorijden; regelt u dus van tevoren vervoer naar huis.
  • U kunt, om bloeduitstortingen te voorkomen, starten met Arnica D6 tabletten. Een recept hiervoor kunt u krijgen van uw plastisch chirurg.  


Wat gebeurt er bij de operatie aan de bovenoogleden?

Vlak vóór de operatie tekent de plastisch chirurg op uw oogleden het operatiepatroon af. Er wordt een reepje huid en een deel van de verslapte spier van de bovenoogleden weggehaald. Indien noodzakelijk wordt dit gecombineerd met het verwijderen van het teveel aan vetweefsel. Vervolgens wordt de huid weer gehecht. Hierna krijgt u kleine pleistertjes op de wond. De operatie vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt ongeveer 45 minuten.

Na de operatie aan bovenoogleden

Na de operatie kunnen de oogleden dik, blauw en gezwollen zijn. Patiënten kunnen na de operatie vrijwel altijd gewoon zien. Er wordt geen verband aangebracht. U mag vlak na de operatie naar huis. 

MEER INFORMATIE? VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN

Meer informatie over de kosten of verdere vragen, vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op voor verdere informatie of een diepgaander advies!