Borstvergroting

Vanaf € 3.450,- (ronde prothesen)

Onze plastisch chirurgen

Wat voor soort behandeling is het?

Een operatieve correctie van het volume van de borsten met behulp van siliconen prothesen.

Wat houdt de ingreep in?

Door middel van een snede onder de borst of via de tepel wordt een prothese ingebracht onder het klierweefsel of gedeeltelijk onder de spier.

Duur ingreep

Een borstvergroting duurt circa negentig minuten

Nabehandeling borstvergroting

Na de chirurgische ingreep adviseren wij drie weken dag en nacht een sport bh te dragen

Waarom een borstvergroting?

Bij vele vrouwen leeft de wens naar grotere of steviger borsten. De borsten kunnen al sinds de puberteit klein of onderontwikkeld zijn. Soms neemt het volume van de borsten af na een zwangerschap of zijn de borsten slapper en kleiner geworden na een vermageringsdieet. Jaarlijks worden in Nederland duizenden borstvergrotende operaties uitgevoerd. Wat u van een borstvergrotende operatie mag verwachten kunt u bespreken met uw plastisch chirurg. 

Wie komt in aanmerking voor een borstvergroting? 

Niet iedere vrouw komt in aanmerking voor een borstvergroting. Allereerst moet u volgroeid zijn. Als de borsten erg verslapt zijn kan een borstlifting, al dan niet in combinatie met een prothese, een betere oplossing zijn (zie de brochure ‘Borstlifting’). De plastisch chirurg overlegt met u welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. 

De prothesen

De prothesen die gebruikt worden voor een borstvergroting bestaan uit een siliconenrubber omhulsel, waarvan het oppervlak ruw is. De inhoud van de prothese kan bestaan uit een siliconengelei of zout water. Elke vulling heeft zijn specifieke voor- en nadelen. De prothesen die gevuld zijn met siliconen worden al tientallen jaren gebruikt. Wetenschappelijk onderzoek heeft nog nooit aangetoond dat siliconen een schadelijk effect hebben op de gezondheid. De prothesen, die bij een borstvergroting ingebracht worden, zijn van hoge kwaliteit en in verschillende vormen beschikbaar.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een prothese kan op verschillende manieren worden ingebracht, via de plooi onder de borst, via de oksel of via de tepel. De prothese kan direct onder de borstklier geplaatst worden of dieper, onder de grote borstspier. Afhankelijk van uw wensen en situatie kan een druppelvormige of ronde prothese gebruikt worden. Wat in uw geval de beste methode is voor borstvergroting wordt samen met uw plastisch chirurg beoordeeld en besproken. 

Wat gebeurt er bij de operatie? 

Vlak vóór de borstvergroting tekent de plastisch chirurg op uw borsten het operatiepatroon af. De operatie vindt meestal plaats onder algehele narcose. De chirurg maakt een sneetje op de vooraf afgesproken plaats. Via dit sneetje wordt de borst-prothese ingebracht onder de borstklier of onder de borstspier. Overtollig wondvocht wordt zo nodig via een slangetje (drain) afgevoerd naar een plastic flesje. Vlak voor de operatie wordt een antibioticum gegeven ter voorkoming van eventuele infecties. Aan het eind van de operatie worden uw borsten verbonden met een steunend plakverband. De borstvergroting duurt gemiddeld één tot twee uur. 

MEER INFORMATIE? VUL HET ONDERSTAANDE FORMULIER IN

Meer informatie over de kosten of verdere vragen, vul het onderstaande formulier in en wij nemen contact met je op voor verdere informatie of een diepgaander advies!