Voorhoofdslift endoscopisch

ALGEMENE INFORMATIE

Verdoving

Opname

Herstelperiode

Duur v.d. behandeling

Tijd tot eerste afspraak

Roesje of narcose

Dagbehandeling

6 weken

1 uur

Binnen 2 weken

OVER DE BEHANDELING

Met de toename van de leeftijd en het normale verouderingsproces is het mogelijk dat uw wenkbrauwen verzakken. Dit resulteert vaak in een gezichtsuitdrukking met rimpelvorming waardoor u er vermoeid, minder vitaal, oud of boos uitziet. Een voorhoofdslift biedt dan een uitkomst. Onze ervaren plastisch chirurgen staan voor u klaar en helpen u graag!

VOORHOOFDSLIFT, WENKBRAUWLIFT OF OOGLIDCORRECTIE?

Uit ervaring weten we dat veel mensen in eerste instantie denken dat ze een bovenooglidcorrectie nodig hebben, doordat ze tegen de oogleden aankijken. Samen met u stemt de plastisch chirurg af welke ingreep het best passende resultaat voor u biedt.

 

VOORHOOFDSLIFT? WAAROM ERAAN BEGINNEN?

Het doel van een voorhoofdslift is de wenkbrauwen weer op normale hoogte te brengen, zodat u geen last meer heeft van gezichtsveldbeperkingen. Let wel: de rimpels in uw voorhoofd verdwijnen niet helemaal. U ziet er vitaler uit, maar behoudt uw normale uitdrukking in het gezicht.

 

Het effect van een voorhoofdslift blijft meestal jaren.

 

DE VOORHOOFDSLIFT

Voordat de behandeling begint maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Al uw vragen worden vooraf beantwoord tijdens een persoonlijk consult met de plastisch chirurg.

 

BEHANDELING

Een voorhoofdslift vindt plaats onder sedatie (een roesje). De plastisch chirurg gebruikt een speciale verdoving waardoor u geen pijn ondervindt. Aan een endoscopische voorhoofdslift houdt u tegenwoordig erg kleine en nauwelijks zichtbare littekens over. Het is dus geen enkel probleem om een voorhoofdslift bij kalende mensen uit te voeren.

 

Tijdens de voorhoofdslift:

Wordt uw huid plaatselijk opgespoten met een speciale vloeistof die het bloedverlies beperkt.

Maakt de plastsich chirurg aan beide zijden van het voorhoofd drie kleine sneetjes in de haargrens (de haren hoeven niet te worden afgeschoren). Via deze sneetjes brengen we een kleine camera en instrumenten in.

Wordt het botvlies onder de spieren van het voorhoofd losgemaakt. De verschillende gevoelszenuwen worden gespaard.

Trekt de plastsich chirurg het botvlies aan. Hierdoor gaan de wenkbrauwen omhoog.

Wanneer de wenkbrauwen op de goede hoogte staan wordt het botvlies tijdelijk in deze stand vastgezet (we gebruiken oplosbare hechtingen). Het botvlies groeit daarna weer snel aan het bot.

Het overschot aan huid wordt verdeeld naar achteren over de behaarde hoofdhuid. Uiteindelijk verdwijnt dit vanzelf zodat er geen huid hoeft te worden verwijderd.

NA DE BEHANDELING

Een voorhoofdslift is vrijwel pijnloos. Enkele uren na de voorhoofdslift mag u de kliniek al verlaten. Na de behandeling krijgt u een strakke band om uw hoofd. Die mag de volgende dag worden verwijderd.

 

Wij raden u af om de eerste drie weken geen zware inspanning te verrichten. De meeste mensen gaan na 10 dagen weer aan het werk en zijn na twee weken weer goed toonbaar.

 

CONTACTGEGEVENS
LID VAN / AANGESLOTEN BIJ
ONZE KEURMERKEN

© 2019 CosMedic | Privacy Statement | Cookies | Cosmedic is een onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Catharinaziekenhuis Eindhoven
040 – 2397120

 

MMC Veldhoven / Eindhoven
040 – 888 8590

 

Sint Anna Ziekenhuis Geldrop
040 – 2864854

 

info@cosmedic.nl
 

Ziekenhuizen CE gecertificeerd en artsen BIG geregistreerd

NVPCNVEPCNVvHISAPSNERASSNVSCA
FESSH en EBOPRAS