Ooglidcorrectie

ALGEMENE INFORMATIE

Verdoving

Opname

Herstelperiode

Duur v.d. behandeling

Tijd tot eerste afspraak

Geen / Plaatselijk / Roesje / Algehele narcose

Geen / in het algemeen dagbehandeling

Verschilt per behandeling

Verschilt per behandeling

Binnen 2 weken

OVER DE BEHANDELING

Overhangende oogleden, rimpelvorming rondom de ogen, wallen of afhangende wenkbrauwen. Allemaal zaken die zorgen voor een vermoeide indruk, terwijl u zich fit voelt. Vaak komen hier ook nog klachten als hoofdpijn bij. Een ooglidcorrectie biedt een uitkomst. 

BESCHIKBARE OOGLIDCORRECTIES

Er zijn twee soorten ooglidcorrecties: een bovenooglidcorrectie en een onderooglidcorrectie. Bij last van huid rond de bovenoogleden dat over de ogen heen hangt, is een bovenooglidcorrectie een passende behandeling.

 

Wanneer u last heeft van wallen onder uw ogen, als gevolg van het slapper worden van de huid en de spier rondom het oog en/of een vetophoping onder het oog, is een onderooglidcorrectie een goede optie.

 

Beide ooglidcorrecties zijn relatief korte behandelingen. In sommige gevallen worden beide behandelingen met elkaar gecombineerd.

 

OOGLIDCORRECTIE? WAAROM ERAAN BEGINNEN?

Er zijn diverse redenen voor een ooglidcorrectie. Wanneer u een overschot heeft aan huid boven of onder uw ogen komt het vaak voor dat er klachten ontstaan als:

 

  • Vermoeide of zware ogen
  • Hoofdpijn
  • Branderige ogen
  • Beperkt blikveld

 

Natuurlijk is het ook mogelijk dat het u gewoon stoort, zonder dat u bovenstaande klachten heeft.

 

DE INHOUD VAN EEN OOGLIDCORRECTIE

Beide ooglidcorrecties zijn operatieve ingrepen. Bij een bovenooglidcorrectie wordt overtollig huid van het bovenooglid verwijderd. Bij een onderooglidcorrectie worden de wallen rondom de ogen verkleind.

 

TIJDSDUUR

De tijdsduur per operatie verschilt van elkaar. Zo duurt een gemiddelde onderooglidcorrectie gemiddeld negentig minuten voor beide ogen en een bovenooglidcorrectie neemt ongeveer dertig minuten in beslag.

 

BEHANDELING

Beide ooglidcorrecties vinden plaats onder sedatie waarbij u een roesje krijgt en aanspreekbaar bent of plaatselijke verdoving. In de meeste gevallen gaat het om een plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg overlegt van tevoren altijd welke vorm van verdoving voor u het meest passend of gewenst is. De operatie vindt uiteindelijk plaats op een poliklinische operatiekamer (POK) Of operatiekamer.

 

Tijdens de bovenooglidcorrectie wordt een reepje huid en een deel van de verslapte spier van de bovenoogleden verwijderd. Wanneer noodzakelijk wordt ook een teveel aan vetweefsel weggehaald. Vervolgens wordt de huid keurig gehecht en krijgt u kleine pleistertjes op de Hechting, deze blijft 1 week zitten dan worden de hechtingen verwijderd.

 

Bij de onderooglidcorrectie wordt er een huidsnede gemaakt vlak onder de wimpers van het onderooglid. Deze loopt door tot ongeveer 1 centimeter buiten de bovenste ooghoek. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid huidoverschot. Tevens wordt het teveel aan vetweefsel verplaatst of verwijderd. De huid wordt hierbij naar de zijkant strakgetrokken En het onderooglid wordt gefixeerd met een hechting die oplost. Daarna wordt de overtollige huid weggehaald.

 

AANDACHTSPUNTEN OOGLIDCORRECTIE

Voordat u een ooglidcorrectie ondergaat zijn er een aantal puntjes waar u op dient te letten.

 

  • Wanneer u bloed verdunnende middelen gebruikt, is het belangrijk hiermee (in overleg met uw arts) minimaal één week voor de operatie te stoppen. Neem hiervoor op tijd contact op.
  • Roken is niet toegestaan vanaf twee weken voor tot twee weken na de operatie. Nicotine vergroot namelijk de kans op problemen bij de wondgenezing.
  • Smeer de oogleden op de dag van de operatie niet in, gebruik ook geen make-up.
  • Het is na de ooglidcorrectie niet mogelijk zelf auto te rijden, regel dus van tevoren vervoer naar huis.
  • Start met Arnica D6 tabletten 1 week voor de operatie en 1 week na de operatie om bloeduitstorting te voorkomen. Uw plastisch chirurg kan hiervoor een recept uitschrijven.
CONTACTGEGEVENS
LID VAN / AANGESLOTEN BIJ
ONZE KEURMERKEN

© 2019 CosMedic | Privacy Statement | Cookies | Cosmedic is een onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Catharinaziekenhuis Eindhoven
040 – 2397120

 

MMC Veldhoven / Eindhoven
040 – 888 8590

 

Sint Anna Ziekenhuis Geldrop
040 – 2864854

 

info@cosmedic.nl
 

Ziekenhuizen CE gecertificeerd en artsen BIG geregistreerd

NVPCNVEPCNVvHISAPSNERASSNVSCA
FESSH en EBOPRAS

nvepclogo