Obesitas reconstructie

ALGEMENE INFORMATIE

Verdoving

Opname

Herstelperiode

Duur v.d. behandeling

Tijd tot eerste afspraak

Algehele narcose

Afhankelijk van de locatie

6 weken

Varieert per behandeling

Binnen 2 weken

OVER DE BEHANDELING

Een obesitas reconstructie is mogelijk voor diverse delen van uw lichaam. Het overtollige huid- en vetoverschot wordt tijdens een operatie verwijderd  Dit doen wij met behulp van de modernste technieken.

OBESITAS RECONSTRUCTIE; WAAROM ERAAN BEGINNEN?

Wanneer u veel gewicht verloren heeft is het mogelijk dat er toch nog een grote hoeveelheid huid en vet overblijft. zo veel zelfs dat u er last van heeft.

 

Veel voorkomende lichamelijke en psychische klachten zijn: mechanische hinder, smetplekken, sociaal vermijdingsgedrag of een negatief lichaamsbeeld. Een reconstructie biedt een oplossing voor deze klachten.

 

OBESITAS RECONSTRUCTIES:

DE UPPERBODY LIFT

Bij de upperbody lift wordt de overtollige huid van borsten en bovenarmen verwijderd. Bij een man wordt het huid- en vetoverschot verwijderd om de mannelijke borstwand te reconstrueren. Bij een vrouw wordt overtollige huid verwijderd en het achterblijvende vet- en klierweefsel wordt in model gebracht zodat er een vrouwelijke borstvorm ontstaat.

 

Soms wordt ook de rugrol verwijderd. Hierbij wordt het teveel aan huid en vet ter plaatse van de rug in de BH-lijn verwijderd. Dit is ook mogelijk bij een man, waarbij het litteken recht over de rug loopt.

 

DE LOWERBODY LIFT

Een lowerbody lift is een operatie waarbij naast een buikwandcorrectie, waarbij overtollige huid wordt verwijderd en verslapte buikspieren worden verstevigd, ook nog het huidoverschot in de flanken en op de billen wordt verwijderd. De billen/flanken en de buitenzijde van de bovenbenen worden gelift. Soms is het nodig ook het horizontale huidoverschot te verwijderen door middel van het fleur-de-lis (verticaal) litteken.

 

In combinatie met de lowerbody lift kan een schaamheuvelcorrectie worden uitgevoerd, waarbij het huidoverschot van de schaamheuvel wordt weggehaald.

 

DE OBESITAS RECONSTRUCTIE; MAATWERK

Het kan zijn dat u last heeft van uw armen, borsten en/of bovenbenen. Ook hier kan een reconstructie plaatsvinden. Elke behandeling is anders. Vooraf bespreekt u met de plastisch chirurg wat uw wensen zijn. Wij bekijken wat er technisch gezien mogelijk is en maken hierover met u maatwerk (prijs)afspraken. U komt dan niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

 

Voordat de behandeling begint maken we foto’s voor in uw medisch dossier. Omdat de behandelingen zeer verschillend zijn varieert de tijdsduur per specifieke behandeling en uitgangssituatie.

 

NA DE BEHANDELING

De behandelingen vinden plaats onder narcose. Daarna is er een herstelperiode van zes tot acht weken. In deze periode neemt u een aantal dagen volledige rust. Langzaam aan kunt u weer wat zwaardere lichamelijke inspanningen verrichten.

 

U komt bij ons na de behandeling regelmatig op controle. We zorgen ervoor dat het herstel zo goed mogelijk verloopt. Ook bij eventueel complicaties zorgen we zo goed mogelijk voor u. U bent bij onze ervaren plastisch chirurgen in de veilige omgeving van een ziekenhuis in zeer goede handen.

 

AANDACHTSPUNTJE

Voordat u een obesitas reconstructie overgaat is het belangrijk even te checken bij uw verzekeraar of de behandeling wordt vergoed. Dit is namelijk niet altijd het geval. Bekijk dus vooraf altijd goed wat de mogelijkheden zijn.

 

 

CONTACTGEGEVENS
LID VAN / AANGESLOTEN BIJ
ONZE KEURMERKEN

© 2019 CosMedic | Privacy Statement | Cookies | Cosmedic is een onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Catharinaziekenhuis Eindhoven
040 – 2397120

 

MMC Veldhoven / Eindhoven
040 – 888 8590

 

Sint Anna Ziekenhuis Geldrop
040 – 2864854

 

info@cosmedic.nl
 

Ziekenhuizen CE gecertificeerd en artsen BIG geregistreerd

NVPCNVEPCNVvHISAPSNERASSNVSCA
FESSH en EBOPRAS