Lipofilling

ALGEMENE INFORMATIE

Verdoving

Opname

Herstelperiode

Duur v.d. behandeling

Tijd tot eerste afspraak

Plaatselijk

Dagbehandeling

1 week

Vanaf 1 uur

Binnen 2 weken

OVER DE BEHANDELING

Lipofilling is een operatieve ingreep waarbij we de eigen vetcellen gebruiken om rimpels te vullen.

WAT HOUDT DE INGREEP IN?

Tijdens een lipofilling behandeling worden vetcellen worden uit uw buik gehaald, gecentrifugeerd en vervolgens in het gezicht aangebracht met een dunne naald.

 

NABEHANDELING

Na de behaneling adviseren wij twee dagen te koelen met compressen

 

WAT IS LIPOFILLING/ LIPOSTRUCTURE

Lipofilling is een operatie waarbij plooien, rimpels en onregelmatigheden worden opgevuld met lichaamseigen vet. Vaak wordt deze methode gebruikt om bepaalde rimpels bij de mond op te vullen. Het vet wordt eerst op een andere plaats verwijderd (bijvoorbeeld via een klein sneetje bij de navel uit de buik). Dit vet wordt vervolgens speciaal geprepareerd, onder andere in een centrifuge, en met speciale naalden weer ingebracht op de plaatsen waar dat nodig is. De methode die gebruikt maakt van speciale zeer dunne naalden en preparering van vet noemt men lipostructure (methode van Coleman). De tegenwoordige naalden zijn nog veel dunner dan deze.

 

VERWACHTINGEN EN MOGELIJKHEDEN LIPOFILLING

In principe is het met de lipostructure methode goed mogelijk deukjes en plooien op te vullen. Met deze methode is de kans op overleving van het ingebrachte vet maximaal, maar het kan voorkomen dat (een deel van) het ingebrachte vet toch wordt geabsorbeerd, zodat een tweede correctie eventueel nodig is. Natuurlijk kan ook geen garantie worden gegeven over hoelang het effect blijvend is, aangezien het lichaam continue aan een verouderingsproces onderhevig is. Bepaalde rimpels en deukjes kunnen meer geschikt zijn voor de methode dan andere. In tegenstelling tot de tijdelijke vulmiddelen en de blijvende vulmiddelen met lichaamsvreemde stoffen, treedt geen allergie op en is het ingebrachte materiaal volledig natuurlijk en van u zelf.

 

VOOR DE LIPOFILLING OPERATIE

Kleinere lipofilling operaties worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd, terwijl bij grotere oppervlakken narcose via het dagcentrum geïndiceerd is. Wanneer u bloedverdunnende middelen gebruikt dient u het gebruik hiervan in overleg met uw arts eventueel te staken.

 

DE LIPOFILLING OPERATIE

Alhoewel bij kleine oppervlakken maar een heel geringe hoeveelheid vet wordt ingebracht, duurt het prepareren van het vet toch vaak langer dan men denkt. Eerst wordt via een klein steekgaatje, een verdovende vloeistof ingebracht, terwijl ook het gebied dat behandeld moet worden wordt verdoofd.

 

Vervolgens wordt via het kleine sneetje, meestal bij de navel, vet uit de buikhuid verwijderd. Dit wordt na speciale voorbereiding (onder andere met een centrifuge) via kleine steekgaatjes met een speciale naald ingebracht op de plek van de correctie.

 

De littekentjes zijn klein en vallen in het algemeen na enige tijd maar weinig op. Aangezien het hier om enkele cc’s gaat, wordt op de plaats waar het vet is weggehaald nauwelijks een merkbaar effect vastgesteld. Het koelen van de plaats die behandeld is, vermindert de kans op zwelling.

CONTACTGEGEVENS
LID VAN / AANGESLOTEN BIJ
ONZE KEURMERKEN

© 2019 CosMedic | Privacy Statement | Cookies | Cosmedic is een onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Catharinaziekenhuis Eindhoven
040 – 2397120

 

MMC Veldhoven / Eindhoven
040 – 888 8590

 

Sint Anna Ziekenhuis Geldrop
040 – 2864854

 

info@cosmedic.nl
 

Ziekenhuizen CE gecertificeerd en artsen BIG geregistreerd

NVPCNVEPCNVvHISAPSNERASSNVSCA
FESSH en EBOPRAS