Facelift

ALGEMENE INFORMATIE

Verdoving

Opname

Herstelperiode

Duur v.d. behandeling

Tijd tot eerste afspraak

Plaatselijk en roesje

Dagbehandeling

6 weken

Ongeveer 90 minuten

Binnen 2 weken

OVER DE BEHANDELING

Met een facelift gaat u de eerste tekenen van het ouder worden tegen. Wanneer uw gezichtshuid is verslapt is het mogelijk om overtollig vetweefsel, de onderliggende spieren en de huid van uw gezicht glad te trekken. Een facelift geeft u een jonge, strakke en frisse uitstraling.

VERSCHILLENDE FACELIFTS MOGELIJK

Structuur en elasticiteit van uw huid spelen een grote rol bij het uitvoeren van een facelift. Onze ervaren plastisch chirurgen nemen alle tijd voor u en voeren de behandeling met de grootste zorg uit. Vooraf bespreken we uw wensen en de overeenstemming van de technische mogelijkheden. Wij helpen u graag!

 

DE MACSLIFT

Eén van de technieken die wij hanteren met betrekking tot een facelift is de macslift. Deze techniek is minder ingrijpend, heeft een korter litteken dan een volledige facelift behandeling en kent minder complicaties. Vooral de wangen, kaak en halsregio worden hierbij verbeterd.

 

FACELIFT? WAAROM ERAAN BEGINNEN?

Bij het ouder worden zakken de weefsels uit en wordt de uitdrukking in het gezicht vaak vermoeider en minder vitaal. Na een facelift ziet u er weer fris uit. Dit kan sociaal heel belangrijk zijn. Tegenwoordig worden daarom facelifts ook op een jongere leeftijd uitgevoerd.

 

DE FACELIFT

Een facelift is een operatieve behandeling waarbij de overtollige huid wordt verwijderd en de spieren van het gezicht weer op spanning worden gebracht. Vaak wordt ook lipofilling toegepast voor de plooien en rimpels.

 

BEHANDELING

Een facelift of macslift vindt meestal plaats onder onder sedatie (roesje). Ook een narcose is mogelijk. Vooraf bekijkt de plastisch chirurg welke behandeling bij u past.

 

De plastisch chirurg start met het maken van een kleine incisie voor het oor. De grootte van het sneetje hangt af van uw persoonlijke omstandigheden. Denk hierbij aan de bouw, type en de conditie van uw huid. Meestal is het liften naar boven voldoende.

 

Tijdens de operatie wordt de huid losgemaakt van het onderhuidse bind- en spierweefsel. Deze worden aangetrokken en vastgezet met speciale hechtingen. Ten slotte wordt de overtollige huid weggehaald. Uiteraard hecht de plastisch chirurg uw huid spanningsloos. Zo is het litteken minimaal.

 

NA DE BEHANDELING

Na de operatie kunt u, in de meeste gevallen, dezelfde dag naar huis. Mogelijk laat de plastisch chirurg een draintje in de wond achter die dan na twee dagen weer verwijderd wordt.

 

De dag na de behandeling vindt controle plaats en wordt het verband verwisseld. Daarna draagt u een elastische afneembaar verband gedurende één week. Na drie tot vier weken bent u in het algemeen weer goed toonbaar.

 

Een facelift is een vrijwel pijnloze behandeling. Vaak is het ongemak van de zwelling of het verband het vervelendst. Mocht u toch wat last hebben van napijn, dan mag u de pijnstillers innemen die we u voorschrijven.

CONTACTGEGEVENS
LID VAN / AANGESLOTEN BIJ
ONZE KEURMERKEN

© 2019 CosMedic | Privacy Statement | Cookies | Cosmedic is een onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Catharinaziekenhuis Eindhoven
040 – 2397120

 

MMC Veldhoven / Eindhoven
040 – 888 8590

 

Sint Anna Ziekenhuis Geldrop
040 – 2864854

 

info@cosmedic.nl
 

Ziekenhuizen CE gecertificeerd en artsen BIG geregistreerd

NVPCNVEPCNVvHISAPSNERASSNVSCA
FESSH en EBOPRAS