Borstverkleining

ALGEMENE INFORMATIE

Verdoving

Opname

Herstelperiode

Duur v.d. behandeling

Tijd tot eerste afspraak

Algehele narcose

2 dagen

6 weken

Gemiddeld 90 minuten

Binnen 2 weken

OVER DE BEHANDELING

Vrouwen met een grote cup krijgen vaak functionele klachten zoals rug-, nek- of hoofdpijn. Het kan ook zijn dat er in de zomer smetplekken onder de borsten ontstaan. Daarnaast worden veel vrouwen onzeker van een te grote cup en dit uit zich in een onzekere houding.

Een borstverkleinende operatie biedt in dit geval een uitkomst. Patiënten die een borstverkleining hebben ondergaan zijn over het algemeen altijd positief. Klachten zijn verdwenen, bovenkleding scheelt vaak twee maten en de lichaamsverhoudingen zijn beter. Jaarlijks worden in Nederland duizenden borstverkleinende operaties uitgevoerd. Schuw dus niet om ons vragen te stellen. Wij helpen u graag!

WAT VOOR SOORT BEHANDELING IS HET?

Een operatieve correctie van het volume van de borsten met behulp van siliconen prothesen.

 

WIE KOMT IN AANMERKING VOOR EEN BORSTVERKLEINING?

U komt in aanmerking voor een borstverkleining wanneer u volgroeid bent. Vrouwen die borstvoeding willen geven, raden wij aan deze operatie uit te laten voeren na de zwangerschap(pen). De meeste borstverkleinende operaties boven cup DD volume worden vergoed. De verzekeraar is vaak wel erg streng als het gaat om uw BMI (de verhouding tussen lengte en gewicht). Uw BMI moet in het algemeen onder de 30 zijn.

 

Wanneer u in aanmerking wilt komen voor een borstverkleining gaat u eerst naar uw huisarts. Daar vraagt u om een doorverwijzing. De plastisch chirurg vraagt vervolgens goedkeuring bij de verzekeraar aan. Na enkele weken krijgt u bericht van uw verzekeraar of de operatie vergoed wordt.

 

WAT ZIJN DE (ON)MOGELIJKHEDEN?

De mogelijkheden qua borstverkleining verschillen per persoon. Bespreek met de plastisch chirurg wat mogelijk is voor u. Wanneer er bijvoorbeeld een asymmetrie is in de borsten krijgt u na de operatie niet altijd een symmetrie. Uiteraard proberen we wel het volume gelijk te krijgen. Belangrijk is dus om vooraf te bespreken wat de cupmaat gaat worden. De plastisch chirurg overlegt met u wat voor u het fraaiste resultaat oplevert. Zo weet u precies waar u aan toe bent en komt u niet voor vervelende verrassingen te staan.

 

DE BEHANDELING

De plastisch chirurg tekent allereerst op uw borsten het operatiepatroon af. De operatie vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de operatie worden de borsten verkleind door huid en klierweefsel aan de onderkant weg te halen. Om de borst een natuurlijke vorm te geven legt de plastisch chirurg een figuurnaad van de tepelhof recht naar beneden.

 

NA DE BEHANDELING

Het is belangrijk om te weten dat het gevoel in de tepel na de operatie volledig wegvalt. Dit komt doordat de tepel losgemaakt wordt van het klierweefsel. Het geven van borstvoeding is hierdoor ook niet meer mogelijk.

 

Wij adviseren om na de behandeling drie weken dag en nacht een sportbeha te dragen en zes weken geen zware inspanningen te verrichten.

 

CONTACTGEGEVENS
LID VAN / AANGESLOTEN BIJ
ONZE KEURMERKEN

© 2019 CosMedic | Privacy Statement | Cookies | Cosmedic is een onderdeel van Equipe Zorgbedrijven

Catharinaziekenhuis Eindhoven
040 – 2397120

 

MMC Veldhoven / Eindhoven
040 – 888 8590

 

Sint Anna Ziekenhuis Geldrop
040 – 2864854

 

info@cosmedic.nl
 

Ziekenhuizen CE gecertificeerd en artsen BIG geregistreerd

NVPCNVEPCNVvHISAPSNERASSNVSCA
FESSH en EBOPRAS