Borstlift

Algemene informatie

Verdoving: Narcose
Opname: Dagbehandeling
Herstelperiode: 6 weken
Duur v.d. behandeling: Circa 90 minuten
Tijd tot eerste afspraak: Binnen 2 weken
Prijs van de behandeling: Excl. prothesen vanaf €5.550 en incl. prothesen vanaf €7.600 (ronde prothesen)

Waarom een borstlift?

Wanneer de borsten na een zwangerschap, door sterke vermagering kleiner worden, kan het voorkomen dat de huid niet elastisch genoeg is om zich aan te passen aan het verminderde volume. De borsten zitten dan ‘te ruim in het vel’ en gaan hangen. Ook de leeftijd heeft invloed op het model van de borsten, na het dertigste levensjaar begint de huid immers te verslappen. Dit is een natuurlijk proces. Door het huidoverschot operatief weg te nemen en tegelijkertijd de borstklier weer in model te brengen, ontstaat weer een steviger borst. Desgewenst kan deze ingreep worden gecombineerd met een borstvergroting, waarbij inwendige protheses in de borsten worden geplaatst.

Wie komt in aanmerking voor een borstlift?

Allereerst moet u volgroeid zijn. Als de borsten erg verslapt zijn en u bent tevreden over het volume, kan een borstlift een goede oplossing zijn. Indien u het volume te klein vindt, kan een borstvergroting met -lift een optie voor u zijn. De plastisch chirurg overlegt met u welke ingreep voor u het fraaiste resultaat kan opleveren. Daarnaast is het voor uw eigen gezondheid en het beperken van de risico’s belangrijk dat u ten minste 6 weken voor en 4 weken na de ingreep niet rookt en dat de verhouding van uw lichaamslengte en -gewicht (BMI) niet boven de 30 is.

Wat zijn de mogelijkheden?

Bij een borstlifting verandert de cupmaat niet (behalve wanneer tevens protheses worden ingebracht), omdat alleen huid wordt weggehaald. Een bestaand verschil in grootte tussen de linker- en rechterborst kan eventueel meteen worden gecorrigeerd: van de grootste borst wordt dan, behalve huid, ook een stukje borstweefsel weggehaald. Bij een borstlifting wordt geen correctie verricht van het overtollig weefsel dat bij sommige vrouwen van de oksel doorloopt naar de rug.

Wat gebeurt er bij de operatie?

Vlak voor de operatie tekent de plastisch chirurg op uw borsten het operatie patroon af. De borstlifting gebeurt onder algehele narcose en duurt ruim anderhalf uur. Bij de borstlifting wordt de tepel naar boven verplaatst en wordt een deel van de huid onder de borst weggenomen. Het borstweefsel zelf (de klierschijf) wordt opnieuw in model gebracht en tevens omhoog verplaatst.

Nazorg

Enkele uren na de operatie mag u weer naar huis. U mag niet zelf autorijden, neem dus iemand mee die u naar huis kan brengen. De eerste dagen kunt u last hebben van wat pijn en zwelling. Daarvoor krijgt u een recept voor pijnmedicatie van ons mee.

De dag na de operatie mag u weer douchen met zeep, ook met drains. In bad gaan mag pas na 6 weken.
Mocht u drains hebben, dan worden deze afhankelijk van de hoeveelheid vocht in de eerste week verwijderd op de polikliniek plastische chirurgie.

De eerste weken draagt u een speciale sportbeha. De eerste week moet u echt rust houden. Daarna kunt u rustig uw dagelijkse bezigheden weer oppakken, maar zorg er wel voor dat er geen spanning op de borsten komt te staan. Twee weken na de operatie komt u langs voor de wondcontrole en om de knoopjes van de oplosbare hechtingen te laten verwijderen. De meeste vrouwen zijn na zes weken weer helemaal hersteld.

De littekens kunnen nog een poos vrij vurig van kleur zijn, maar na verloop van tijd worden het dunne witte lijntjes die nauwelijks nog zichtbaar zijn. Ook het gevoel in de tepels is de eerste maanden vaak anders. Geleidelijk komt het normale gevoel terug, maar dit kan even duren.

Tijdens de eindcontrole op de kliniek worden er foto’s gemaakt voor in uw medische dossier.

Risico's

Elke operatie brengt risico’s met zich mee. Er is een kleine kans op een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters, een infectie, trombose, verstoorde wondgenezing of een nabloeding. Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose. Daarnaast kunnen de borsten asymmetrisch worden en soms is er een blijvende gevoelloosheid van (een deel van) de borst. Ook kan het zijn dat u na een eventuele zwangerschap geen borstvoeding meer kan geven. Het litteken kan de eerste weken na de ingreep tijdelijk rood, dik en hard worden. Een verstoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken. 

Kosten

Onze behandelingen worden vakkundig uitgevoerd door top chirurgen, voor het beste resultaat. In onze prijslijst vindt u de kosten voor de diverse behandelingen.

Adviesgesprek

Maak een afspraak voor een adviesgesprek bij een van onze specialisten.